Stäng

Pressmeddelande: Pristagare i centrum på Näringslivsgalan

Staffan Taylor - moderator, Johan Lundgren - kommundirektör och Kosovar Gashi - näringslivschef. Foto: Daniel Bramsell

Magnus Karlsson – ICA Kvantum, Jessica Wadst – JWadst Stables, Sommarrock, samt Karin och Mats Vollmer – Vollmerska gården. Detta är årets pristagare på Svedala kommun och Företagarna Svedalas Näringslivsgala som ägde rum ikväll.

Företagare och näringslivet i Svedala kommun var samlat på Tejarps Gård i Klågerup för Näringslivsgala. Underhållning, mat och mingel stod på programmet – och självklart utdelning av de prestigefyllda priserna Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Ambassadör, samt Årets Framåtblickare.  

– Att vi gör detta tillsammans med kommunen betyder mycket och är viktigt för arbetet framåt. Vi i Företagarna Svedala är mycket stolta över att uppmärksamma Årets Företagare, ett pris som har delats ut sedan 1990. Förra året började vi även dela ut Årets Unga Företagare, det tycker vi är jättekul, säger Mikael Ottosson, ordförande Företagarna Svedala. 

Också Kosovar Gashi, näringslivschef på Svedala kommun, poängterar vikten av samarbete.     

– Vi är mycket glada över att få uppmärksamma de företagare och profiler som har stuckit ut lite extra under 2021 – ett utmanande år mitt i pandemin. Men en sådan här kväll är också viktig för att stärka dialogen, relationen och samarbetet med näringslivet. Det är tillsammans vi gör störst skillnad! Och målet är tydligt: Ett blomstrande näringsliv omgivet av ett gott företagsklimat.   

Årets pristagare

Årets Företagare 2021: Magnus Karlsson – ICA Kvantum, Karlssons i Svedala 
Juryns motivering:
”ICA Karlssons är näst intill en institution i Svedala som Magnus far Åke Karlsson startade i en barack i Bara för över 50-år sedan. 2012 gick flytten till den nybyggda 2 600 kvm stora butiken på Ågatan 16. 2017 övertog Magnus Karlsson ICA-butiken och under hans ledarskap har såväl omsättning som vinst ökat, fortfarande med bibehållen fokus på såväl kundernas som personalens bästa för ögonen. Idag har företaget ett 60-tal anställda.

Magnus har ett stort hjärta och arbetar med att skapa integration. Han har därför anställt personal med olika kulturella bakgrunder och anställt personal med olika funktionsvariationer. I Magnus ICA-butik får alla en plats i gemenskapen och får växa som personer.

Utöver detta så finns det ett miljötänk hos denne ICA-handlare. Allt från lokalproducerad honung till solceller på butikens tak.

Företagarna Svedala anser att Magnus Karlsson är en utmärkt ambassadör och bra förebild för Svedalas företagare.”

Årets Unga Företagare 2021: Jessica Wadst – JWadst Stables
Juryns motivering:
”Rötterna är djupt rotade i Svedala och här finns en genuin hästkunskap som går generationer tillbaka. Idag driver denna 24-åriga tjej ett företag där hon rider in och rider till hopphästar.

2018 blev hon uttagen till Fegentri World Championship for ladies som Sveriges bästa amatörjockey och tävlade i galopp över hela världen. Senaste meriten är fredagens Hingstvisning på Flyinge tillsammans med några av Sveriges OS-ryttare, där hon visade upp en av de hingstar som hon har på tillridning.

Mestadels är det hårt arbete, sju dagar i veckan med tidiga morgnar och sena kvällar och hon backar aldrig. Hon har en otrolig känsla för hästar och i dagsläget har hon 15-20 hästar på tillridning i sin firma JWadst Stables.

Företagarna Svedala anser att Jessica Wadst är ett lysande exempel på en ung företagare som tror på sig själv, vågar satsa och driva företag och gör det med bravur!”

Årets Ambassadör 2021: Sommarrock Svedala
Juryns motivering:
”Sedan 1987 har Sommarrock Svedala lockat över hundratusentals besökare och hjälpt till att sätta Svedala på den nationell och internationell konsertkartan både för fans och artister.

Men festivalen hade inte varit något utan den dedikerade, hängivna och lokala personal som investerar sin tid, själ och hjärta för att leverera en musikupplevelse utöver det vanliga.

Svedala kommun anser att Sommarrock är värdig vinnare av Årets Ambassadör 2021.”

Årets Framåtblickare 2021: Karin och Mats Vollmer – Vollmerska gården
Juryns motivering:
”Med sitt ständiga driv och kreativa tänkande vände Karin och Mats pandemins negativa påverkan till ett positivt tillfälle att utveckla verksamheten och göra gästupplevelsen ännu mer unik på Vollmerska gården. Från planterandet av egna vinrankor till de lokala närproducerade samarbetena har man påvisat både mod och kraft i att finna nya och hållbara vägar i en utmanande tid.

Svedala kommun anser att Karin och Mats Vollmer på Vollmerska gården är värdiga vinnare av Årets Framåtblickare 2021.”

Pressfoto

Magnus Karlsson – ICA Kvantum, Karlssons i Svedala 

Jessica Wadst – JWadst Stables

Sommarrock Svedala - Fia Sandström, Victoria Jellhede och Filip Ostrell

Karin och Mats Vollmer – Vollmerska gården 

Foto: Daniel Bramsell, Svedala kommun 

För mer information

Kosovar Gashi, näringslivschef på Svedala kommun, telefon 070–947 81 46, kosovar.gashi@svedala.se

Mikael Ottosson, ordförande Företagarna Svedala, telefon 073-047 37 00, svedala@foretagarna.se

Publicerad 2022-04-08 kl 09:48
Sidansvarig: Daniel Bramsell