Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Värdeord

Foto: Ranelids reklambyrå

Kontakt

HR-enheten
Övriga frågor
040-626 80 00
HRenheten@svedala.se

Våra värdeord genomsyrar hela vår verksamhet och det är viktigt för alla medarbetare att ha dessa i åtanke i det vardagliga arbetet. Våra värdeord beskriver vad vi i Svedala kommun står för och vad vi kan erbjuda. Orden vägleder oss när vi styr och utvecklar vår verksamhet.

Våra värdeord

Hållbarhet

I Svedala kommun finns förutsättningar för ett gott liv, oavsett ålder. Därför är det viktigt för oss att förvalta och ta ansvar för våra verksamheter men också för naturen, kulturen och miljön. Naturen möjliggör upplevelser för medborgarna på fritiden och i vår verksamhet. Vi använder våra resurser klokt, i det stora och i det lilla, för att nå långsiktig hållbarhet för våra kommuninvånare och medarbetare.

Öppenhet

Vi skapar värde för våra kommuninvånare, medarbetare, politiker och för samhället genom att öppet presentera förslag till utveckling. Med god kommunikation internt bygger vi ett starkt Svedala kommun. Att vara öppna skapar förtroende. Svedala kommun vill vara en öppen, kommunikativ och tillgänglig organisation. Hos oss ska den som behöver information ha flera möjliga kanaler att välja mellan. I kontakterna med oss ska man känna sig respektfullt bemött vad frågan än gäller.

Engagemang

I Svedala kommun tar alla ansvar för att genom ett gott samarbete se till kommuninvånarens och verksamhetens bästa. Vi samarbetar och delar med oss till varandra av vår kunskap för att leverera så hög service som möjligt. Resultatet ger en hög kvalitet till kommuninvånaren och verksamheterna. Vi tar oss an vårt arbete med entusiasm, lust och vilja att göra det där lilla extra. Att vilja mycket och satsa hela vägen, även när det dyker upp motstånd, är det engagemang som krävs för att kunna vända ett problem till en möjlighet.

Mod

Vi vet att nya vägar och idéer bidrar till framgång. Därför värdesätter vi varandras förslag och tar vara på nya arbetssätt. Om den nya idén måste omprövas, tas lärdomen till vara på ett positivt sätt. När vi och våra medborgare lyckas känner vi stolthet – vi vågar tänka nytt. Genom att sätta höga mål skapar vi förutsättningar för verksamheter av högsta klass.

Ladda ner broschyr med våra värdeord

Personalpolitiskt program

Vårt personalpolitiska program beskriver hur vi strävar efter att vara en jämlik, flexibel, utvecklande och modern arbetsgivare.

Ladda ner vårt personalpolitiska program för Svedala kommun

Publicerad 2016-06-01 kl 11:51
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-02-14 kl 08:57