Stäng

Betalningsinformation

Kontakt

För att betala din faktura från Svedala kommun erbjuder vi både e-faktura, autogirobetalning, Kivra och pappersfaktura.

E-faktura

E-faktura innebär att din faktura från Svedala kommun skickas direkt till din bank och du godkänner din faktura elektroniskt. Den elektroniska fakturan ser ut som den pappersfakturan som vi annars hade skickat hem till dig.

Så anmäler du e-faktura i din internetbank:

  1. Gå till din internetbank och välj att anmäla dig för e-faktura. Svedala kommun har två olika anmälningssidor:
    • Vatten- och avloppsfakturor
    • Övriga fakturor från kommunen.
  2. Ange följande uppgifter:
    • Namn
    • E-postadress
    • Kundnummer
      Om kundnumret inte syns på fakturan, ange det 12-siffriga personnumret (ÅÅÅÅMMDD1234) för den person fakturan är adresserad till.
      Observera att fakturamottagare och fakturabetalare kan vara olika personer. Om du betalar fakturan för någon annan måste du ange deras kundnummer eller 10-siffriga personnummer.

Om du vill återgå till pappersfakturor, besök din internetbank och avanmäl dig från e-faktura.

Autogiroinbetalning

Du som vill kan betala din faktura/dina fakturor till Svedala kommun via Autogiro. Tjänsten innebär att betalning sker automatiskt på fakturans förfallodag och dras från det bankkonto du angivit vid anmälan, under förutsättning att det finns täckning på ditt konto. Det finns två olika sätt att anmäla Autogirobetalning. Antingen gör du en Autogiroanmälan på Bankgirots webbplats eller genom att använda blanketten Autogiroanmälan, medgivande. Du hittar båda i vår e-tjänstportal.

Anmälan Autogiro:

Kombinera E-faktura och Autogiro

Vill du göra det ännu enklare att betala e-fakturan? Det går att kombinera e-faktura med Autogiro för automatisk betalning. Autogirofakturan skickas till din internetbank för kännedom, betalning sker automatiskt enligt autogirovillkoren. E-fakturatjänsten kostar inget extra. Fakturorna sparas i 18 månader i din internetbank. Eventuella betalningspåminnelser skickas i pappersformat till fakturamottagaren.

Få din faktura till Kivra

Med Kivras betaltjänst kan du enkelt betala dina fakturor och räkningar i Kivra. Välj mellan att betala nu eller till förfallodag. Om du redan har betalt en faktura på annat sätt kan du markera den som hanterad i Kivra. Alla fakturor och räkningar sparas i ditt arkiv.

Du aktiverar betaltjänsten och ansluter ditt bankkonto i inloggat läge i Kivra. Är du kund hos Svedala kommun och redan är ansluten till Kivra kommer du automatiskt få dina fakturor där. När du fått ny faktura skickar Kivra ett meddelande. Du ansluter ditt bankkonto i inloggat läge i Kivra.

Pappersfaktura

En pappersfaktura skickas hem till dig i samband med debitering av till exempel barnomsorg, äldreomsorg, vatten och avlopp, renhållning, bygglov och lokalhyra.

Publicerad 2016-05-27 kl 15:22
Sidansvarig: Termeh Jalili
Uppdaterad 2024-04-26 kl 15:06