Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Ny hållplats för ersättningsbussar i Svedala

Publicerad 2024-01-19 kl 09:27
Uppdaterad 2024-01-19 kl 10:02

Den nya hållplatsen för ersättningsbussar på Ågatan.

Som en del i ombyggnaden av stationsområdet i Svedala finns nu en ny hållplats för ersättningsbussar när tågen, av olika anledningar, inte går. Busshållplatsen ligger längs Ågatan, vid ICA Kvantum Karlssons entré – alltså på södra sidan av tågspåren. Se karta nedan.

Detta innebär att det blir en bit att gå från Stationsplan innan stationsområdet är ombyggt och klart. Från norra sidan av spåren behöver man nu gå under viadukten på Timmergatan för att komma till busshållplatsen på Ågatan.   

– Denna längre gångväg är bara tillfällig, dock under hela byggprocessen. Vi hoppas resenärerna har förståelse för detta. När ombyggnaden av stationsområdet är klar har en bred gångtunnel under järnvägsspåren bundit ihop den norra och södra sidan av stationen. Då når man ju ersättningsbussarna rakt ut från perrongen, säger Annette Bengtsson, trafikingenjör på Svedala kommun.  

Att ersättningsbussarna inte fick sin hållplats vid Stortorget där Skånetrafikens ordinarie busslinjer går beror helt enkelt på att det inte finns plats för fler bussar där.      


karta som visar gångstig från stationen till hållplats för ersättningsbussar

Visionsbild över det nya stationsområdet