Stäng

Aktiviteter för unga

Kontakt

Fritidsenheten
040-626 80 00
kulturfritid@svedala.se
Skicka gärna din fråga via e-post.

På Ungas fritids mötesplatser i Svedala, Bara och på onsdagar i Klågerup finns flera olika aktiviteter, framförallt utformar vi verksamheten av de idéer och initiativ du som ung besökare själv kommer med. Du kan själv starta, planera och genomföra aktiviteter - på egen hand eller tillsammans med dina kompisar. Våra fritidsassistent finns med under hela resan som stöd, när du vill.

Vad är på gång? – Ladda ner "ungdomsappen"

Genom ungdomsappen håller du dig uppdaterad med vad som händer på mötesplatserna i kommunen, vilka utflykter Ungas fritid tar dig med på, vilka aktiviteter som sker hos biblioteken i Bara, Klågerup och Svedala samt vad Svedala kulturskola bjuder in till och vad du kan hitta på under loven. 

Ungdomsappen laddar du ner från Apple Store eller Google play. 

Följ oss också gärna på Instagram och Facebook (Ungas fritid Svedala kommun) där vi också håller dig uppdaterad med vad som är på gång.

Övriga aktiviteter med Ungas fritid

Lördagsaktiviteter

Ungas Fritid arbetar tre lördagar i månaden planerar då olika aktiviteter tillsammans med ungdomar. Vem som helst i åldern 13–18 år kan ge förslag på aktiviteter som de sedan, tillsammans med personalen, kan vara med att planera. På så vis kan du som är mellan 13-18 och bor i Svedala kommun få utlopp för sina idéer och önskemål.  Samtidigt kan du, med Ungas Fritid stöd, få lära dig hur du planerar och förverkligar dina idéer. Kontakta Ungas Fritid om du och dina kompisar har en idé till lördagsaktivitet så hjälps vi åt att förverkliga den!

När det finns möjlighet fältar personalen i kommunen dessa lördagar.

Projektkontor

Vill du resa till Spanien? Arrangera en filmkväll? Starta en grupp eller lära dig ett nytt språk? Har du ett fritidsintresse du vill komma igång med men vet inte riktigt hur du ska börja? Kom in till ett av våra projektkontor med din idé och gör den till verklighet! På projektkontoren har du möjlighet att förverkliga dina idéer och drömmar.  Projektkontoren finns på Ungas fritids mötesplatser i Bara, Klågerup och Svedala.

Om våra projektkontor

Tjejgruppen

Tjejgruppen i kommunen är en grupp som ses för att prata, fika, hitta på roliga saker och åka på utflykter tillsammans.  

För dig som är 13–18 år och identifierar dig som tjej eller icke-binär. Kontakta Nicole Stigenholm på 0709-89 64 24, eller på mejl nicole.stigenholm@svedala.se om du är intresserad av att vara med.

Lovverksamhet

På jullovet, sportlovet, påsklovet sommarlovet och höstlovet arrangerar Ungas Fritid många roliga aktiviteter med och för unga i Svedala. Inför varje lov släpper vi ett lovprogram där du kan hitta de aktiviteter som passar dig. Om du har några roliga tips eller idéer eller kanske själv vill vara med och anordna en aktivitet så hör av dig till Ungas fritid via mail eller sociala medier. Och glöm inte följa oss på våra sociala medier så att du inte missar något roligt.

Gruppverksamhet

Har du ett intresse, en passion eller ett projekt du skulle vilja utveckla tillsammans med andra ungdomar? Vi kan hjälpa dig att starta en grupp och på så vis få möjlighet att fördjupa ditt intresse tillsammans med andra ungdomar.

Du kan också gå med i en av de grupper som redan finns i vår verksamhet och på så vis få utveckla ett intresse men stöd av vår coachande personal, och samtidigt få nya kompisar.

Ta kontakt med oss på Ungas Fritid. Du kan hitta oss på någon av mötesplatserna, prata med oss när vi är på din skola, eller kontakta oss via sms, mail eller våra sociala medier. Vi hjälper vi dig starta upp, planera och organisera en grupp eller ansluta till en av de grupper som redan finns på någon av våra mötesplatser.

Publicerad 2019-02-25 kl 11:08
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2023-08-28 kl 14:27