Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Svedalarummet

Foto: Svedala kommun

Kontakt

I Svedalarummet som du hittar hos Svedala bibliotek finns böcker och skrifter om de orter som finns och har funnits inom nuvarande Svedala kommun, och dessutom en hel del om Skåne i stort.

Där finns även skönlitteratur som skildrar livet i den här trakten förr eller som skrivits av författare som levt och verkat här.

Dessutom kan du utforska äldre kartor över närområdet och tidningsurklipp som handlar om Svedala kommun, de äldsta klippen kommer från 1920-talet.

Släktforska

På nätet och i olika arkiv finns en mängd vägar till en svunnen tid, inte så som den var i de stora historieböckerna utan så som den var för de vanliga människorna!

På alla biblioteken i Svedala finns datorer med släktforskningsprogram där du kan söka i arkivhandlingar och mantalslängder. På biblioteken hittar du också handböcker i släkt- och hembygdsforskning.

Webbplats Biblioteken i Svedala kommun

Publicerad 2016-05-11 kl 08:32
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-03-31 kl 17:27