Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Föräldrar och pedagoger

Foto: TA Fotografi

Kontakt

Bara bibliotek
040-626 89 70
biblioteket.bara@svedala.se
Klågerups bibliotek
040-626 89 08
biblioteket.klagerup@svedala.se
Svedala bibliotek
040-626 82 03
biblioteket.svedala@svedala.se

Föräldrar - ta med barnen till biblioteket! Här kan ni läsa, låna, lyssna till sagostund eller bara vara och mysa. Håll utkik efter speciella evenemang som familjelördagar, pyssel och lovaktiviteter i kalendern – där kan du se vad som händer på just ditt bibliotek!

Du som är pedagog är också varmt välkommen till biblioteket med din barngrupp. Kom och låna med klassen eller var med på sagostund! Som pedagog har du möjlighet att boka in er på sagostunder, biblioteksvisningar, bokprat och andra aktiviteter som biblioteken erbjuder. Vi hjälper även till med utlån av medier om olika teman. Kontakta ditt bibliotek för att få reda på mer – det är här det händer! Tänk på att grupper måste bokas per telefon eller mejl.

6-årsvisning - när kan du få ett eget lånekort och vilka regler gäller?

Alla som går i förskoleklass får en visning av sitt närmaste bibliotek. Tillsammans pratar vi om vad du kan göra på biblioteket och hur du får ett lånekort. Barnen får med sig information hem om låneregler, bibliotekskort och en bok som present.

Barnens första bok

Barns språkutveckling börjar redan deras första dag i livet så det är viktigt att de får en bra start! I samarbete med Barnavårdscentral, BVC får alla nya små kommuninvånare ett presentkort på sin 8-månaderskontroll. Ta med det till biblioteket så får din bebis ”De små barnens bok”, och du kan få en visning av barnavdelningen och det vi har att erbjuda.

Högläsning

Böcker utvecklar barns språk, ordförråd, fantasi och förmågan att förstå vad andra menar och varför de handlar som de gör. Att läsa ihop med sitt barn lägger en grund för barnets egen läsning och ger en härlig stund av närhet mellan dig och barnet. Fortsätt läsa högt för barnen även när de har lärt sig att läsa själva!

För dig som har svårt att läsa

För dig som har svårt att läsa, exempelvis vid synsvårigheter eller dyslexi, finns det inlästa böcker - talböcker.
De flesta nya böcker finns inlästa som talböcker. I Myndigheten för tillgängliga mediers webbkatalog LEGIMUS kan du själv ladda ner dina böcker. Kontakta oss på biblioteket så hjälper vi dig att få ett konto att komma igång!

LEGIMUS webbplats

Mångspråk

Du kan också låna på andra språk än svenska. Biblioteken har medier på en mängd olika språk, bland annat engelska, danska, tyska, franska, arabiska, persiska och mycket mer. Vi har böcker att läsa och att lyssna på, böcker med parallelltext – om du vill läsa samma berättelse på svenska och ett annat språk. Kontakta ditt bibliotek för mer information om vad vi erbjuder på andra språk.

Vad händer på biblioteken?

Kalender för biblioteken

Publicerad 2016-04-26 kl 15:26
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-12-28 kl 10:44