Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till kalendern

Utställning om Jenny Lind på Torups slott

I år är det 200 år sedan operasångerskan Jenny Lind föddes. Hon hade en fantastisk karriär, och världen över rådde "Jenny Lind-feber". Nu kan du lära dig mer om "den svenska näktergalen" i en utställning på Torups slott.

Utställningen pågår 8 oktober–22 november 2020. Den är öppen torsdagar– söndagar, med fyra insläpp i samband med guidningarna. Guidningar sker kl 11, 12, 13 och 14. Det är fri entré, men du måste förboka din inträdesbiljett Kulturcentralen (bokningsavgift på 10 kr).

Webbplats Kulturcentralen

Utställningen består av foton, teckningar, texter och klänningar. Sopranen Jenny Lind kallades den svenska näktergalen och var 1800-talets mest firade och älskade sångare. En superstjärna som dyrkades av en hel värld. Hennes livsresa är en askungesaga kantad av utsatthet i barndomen, mod och enastående artisteri.

Slottet är inte tillgänglighetsanpassat.
 
Om Bokskogen och Torups slott på Malmö stads webbplats (Malmö stad äger och förvaltar Bokskogen, Torups rekreationsområde och Torups slott.)

Webbplats

https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Natur-och-parker/Bokskogen-i-Torup.html

Betalningsmetod

Kostnadsfritt

Arrangör

Malmö stad

Kontaktperson

Malmö stad
040-34 10 00
malmostad@malmo.se

Sidansvarig: Linda Holst