Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till kalendern

Guidade visningar av Torups slott 2019

Med intressanta berättelser om Torups slotts spännande historia och alla människoöden kring borgen, ger guiden liv åt den gamla renässansborgen. En plats som varit centrum för makt och kultur i närmare 500 år och en bostad lika länge.

Guiden tar er genom olika salonger i det som genom åren varit slottets paradvåning. Ni kommer också att få träda in i tjänstefolkets värld.

Beundra det vackra slottsbiblioteket och hör den fantastiska historien om dess unika boksamling. Känn historiens vingslag i den vackra matsalen. Låt dig hänföras av de imponerande gyllenlädertapeterna och Ehrenstrahlsmålningarna för att sedan uppleva kontrasten när ni kliver in i slottets serveringskök.

Guiden levandegör olika stilepoker och låter din fantasi flöda. Och det är inte utan att du kan få en spöklik känsla i de av rummen som står tomma, en känsla som förstärks av ryktet av att slottet hemsöks av Görvel Fadersdotter Sparre, kvinnan som lät uppföra Torups slott i mitten på 1500-talet.

Guider

Guide vid visning av Torups slott är Eva Roos Davidsson eller Anette Hansson.

Viktig information

Samling 10 min innan vid/på Expo Torup i Stallarna mitt emot huvudentrén till slottsparken. Guideturerna är anpassade för möjlighet att ta buss 148 från Malmö till Torup.

Slottet är inte tillgänglighetsanpassat. Man går upp och ner för två trappartier på ca 20 trappsteg per parti.

För mer information om slottet och området se Malmö stads webbplats. För specifika frågor om de allmänna visningarna se hemsidan eller kontakta torup@malmo.se, för gruppvisningar kontakta info@in-sight.se

Webbplats Malmö stad

Biljetter

Förköp din biljett på Kulturcentralen. Pris är 100 kr.
I mån av plats säljer de biljetter på friluftsgården i Torup, senast 30 minuter före visning.

Webbplats Kulturcentralen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget kan du även välja att boka biljetter för att betala till och med sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring 040–10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Torups slott
Torupsvägen 530, Bara

Webbplats

http://malmo.se/bokskogen

Kostnad

Biljettpris: 100 kr. Barn t o m 12 år fri entré. Barn endast i sällskap av vuxen. Ange hur många barn i bokningskommentaren!

Arrangör

Malmö stad

Sidansvarig: Linda Holst