Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Socialsekreterare - barn och unga

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Vi söker en kollega till uppdraget som socialsekreterare för målgruppen barn och ungdomar. Uppdraget innebär att göra förhandsbedömningar, utreda och följa upp insatser enligt SOL och LVU.

Som medarbetare hos oss får du en genomtänkt yrkesintroduktion, extern handledning, nätverkande och individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även våra socialsekreterare att arbeta 90/10 vilket betyder en möjlighet att förlägga 10% av arbetstiden hemifrån.

Vi erbjuder en intressant och omväxlande tjänst i ett arbetslag med engagerade kollegor som brinner för sin verksamhet. Vi har en väl fungerande samverkan med externa aktörer så som skola, polis, BUP och andra kommuner. Vi har en egen öppenvård med hög kvalitet och klientfokus som är till stor hjälp i vårt arbete.

I din yrkesintroduktion finns en mentor som stöttar dig första tiden i ditt nya uppdrag, det planeras in studiebesök i våra verksamheter och lästid för litteraturen vi använder. Förutom en nära dialog med dina kollegor finns även förste socialsekreterare som är ett stort stöd i arbetet.

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar cirka 20 medarbetare i ett team med bland annat utredningsarbete, öppenvård, missbruk och våld i nära relation, familjehem och familjerätt. Vi åker på internat och har trivseldagar där vi får möjlighet att utvecklas individuellt och som grupp. Varje morgon har vi gemensam frukost vilket bidrar till arbetsglädje och samhörighet på enheten. För de socialsekreterare som väljer att utvecklas tillsammans med oss erbjuder vi även en lönetrappa som innebär en höjning av lönen efter två respektive fyra år som anställd.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete. För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. Vi ser gärna att du även är flexibel, lösningsorienterad och bra på att skapa hållbara relationer.

Vi arbetar för hälsofrämjande arbetsplatser och tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Lönetrappa efter anställningstid om två respektive fyra år.

Sista ansökningsdag

2017-05-26

Kontaktpersoner

Helene Hardenstedt, enhetschef, telefon 040-6268169
helene.hardenstedt@svedala.se
Fackliga kontaktpersoner nås via kundservice, 040-6268000

Sök tjänst