Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Förskollärare - Rödluvan och Vargens förskola

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Rödluvan & Vargens förskola är belägen i Bara som ligger utanför Malmö. Förskolan har cirka 90 barn och består av tre arbetslag med barn i åldrarna 1-5 år där barnen är indelade i grupper med yngre, mellan och äldre barn.

Naturvetenskap och skapande verksamhet är viktiga delar i vår förskola. Vi har en härlig gård och nära till bokskogen och den vackra naturen liksom till biblioteket i centrum. Vår gemensamma utgångspunkt bygger på insikten att människor kan, att de har lust att lära och vill utforska världen om de ges möjligheter. Det gäller både pedagoger och barn. Möjligheterna skapar vi tillsammans. Vi har ett nära samarbete med Mumindalens förskola i Klågerup.

Vi arbetar projektinriktat med ett undersökande arbetssätt där barn och personal tillsammans utformar verksamheten. Lust, kreativitet och utforskande ska vara framträdande i vår verksamhet. Då blir genomtänkta och inspirerande lärmiljöer, både ute och inne, viktiga för lek och undervisning.

Förskolans utmaning framöver är att synliggöra verksamheten digitalt i sociala medier, hemsida och bloggar som en del i kommunikationen och det pågående temat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nära till skratt och vill arbeta i en verksamhet där skapande, kreativitet och naturvetenskap är viktiga delar. Du förstår vikten av utmanande miljöer och nära relationer till barnen och ger begreppet Educare ett innehåll.

Du sprider arbetsglädje, är nyfiken och är engagerad i uppdraget. Du har barnen i fokus och förstår värdet av nära relationer med barnen och deras vårdnadshavare som en grund till en framgångsrik förskola. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är modig och vågar anta utmaningar som kommer i arbetet och Vidare har du intresse och idéer kring hur läroplanen kan appliceras och bli en naturlig del av förskolans verksamheter och vardag.

Vi söker dig som är intresserad av digitala verktyg och vill ta aktiv del för att synliggöra verksamheten och våra pågående teman i sociala medier, hemsida och i våra bloggar. Du tar gärna initiativ till digital kommunikation och driver, ansvarar och tillför nya idéer i genomförandet. Vidare är du duktig på att organisera och inspirera detta arbete med för att fånga och synliggöra tema och projekt. Du vill också engagera dig i vårt utvecklingsarbete gällande naturvetenskap, undersökande arbetssätt och lärmiljöer tillsammans med arbetslaget.

Du är examinerad förskollärare och vill arbeta med oss för att alla ska lyckas.
Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-06-09

Kontaktpersoner

Kerstin Nielsen, förskolechef, 040-6268980
kerstin.nielsen@svedala.se
Bertil Rantoft, LR, 0705-957702
Camilla Nordén, Lärarförbundet, 0709-896466

Sök tjänst