Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Förskollärare till Mumindalens förskola

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Mumindalens förskola är belägen i Klågerup som ligger mellan Malmö och Lund. Förskolan har cirka 140 barn och består av fyra arbetslag med barn i åldrarna 1-5 år, två av arbetslagen har naturprofil och utebildningen är viktig för hela förskolan. Naturvetenskap och skapande verksamhet är viktiga delar i vår förskola.

Vi har en härlig gård och nära till natur och inspirerande utomhusmiljöer. Vår gemensamma utgångspunkt, för både barn och pedagoger, är att alla har lust att lära och vill utforska världen om möjligheterna finns. Vi arbetar projektinriktat med ett undersökande arbetssätt där barn och personal tillsammans utformar verksamheten. Lust, kreativitet och utforskande ska vara framträdande i vår verksamhet. Då blir genomtänkta och inspirerande lärmiljöer, både ute och inne, viktiga för lek och undervisning.

Förskolans utmaning framöver är att synliggöra verksamheten digitalt i sociala medier, hemsida och bloggar som en del i kommunikationen och det pågående temat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nära till skratt och vill arbeta i en verksamhet där skapande, kreativitet och naturvetenskap är viktiga delar. Du förstår vikten av utmanande miljöer och nära relationer till barnen.

Som förskollärare hos oss vill du engagera dig i vårt utvecklingsarbete gällande naturvetenskap, undersökande arbetssätt och lärmiljöer.

För att trivas hos oss sprider du arbetsglädje, är nyfiken och är engagerad i uppdraget. Du har barnen i fokus och förstår värdet av nära relationer med barnen och deras vårdnadshavare som en grund till en framgångsrik förskola. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är modig och vågar anta utmaningar som kommer i arbetet och initierar förbättringar och nya möjligheter för lärande. Vidare har du intresse och idéer kring hur läroplanen kan appliceras och bli en naturlig del av förskolans verksamheter och vardag.

Det är även ett plus om du är intresserad av digitala verktyg och vill ansvara för att synliggöra verksamheten och våra pågående teman i sociala medier, hemsida och i våra bloggar. Du tar initiativ till digital kommunikation och driver, ansvarar och tillför nya idéer i genomförandet. Vidare är du duktig på att organisera och inspirera detta arbete med för att fånga och synliggöra tema och projekt.

Du är examinerad förskollärare och vill arbeta med oss för att alla ska lyckas.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-06-09

Kontaktpersoner

Kerstin Nielsen, förskolechef, 040-6268980
kerstin.nielsen@svedala.se
Bertil Rantoft, LR, 0705-957702
Camilla Nordén, Lärarförbundet, 0709-896466

Sök tjänst