Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Tågstopp i Svedala i helgen – bussar ersätter

Publicerad 2024-09-23 kl 09:00

Tågstopp den 28-29 september.

Arbetet med omvandlingen av stationsområdet går framåt i högt tempo. Nu till helgen, den 28-29 september, är det tågstopp i Svedala på grund av arbete vid spåren. Detta innebär att det går varken att stiga av eller på tåget under 40 timmar. Tågstoppet pågår från kl. 02.25 natten mot lördag till kl. 18.25 på söndag kväll. Bussar ersätter.

Hållplatsen för ersättningsbussar ligger på Ågatan vid entrén till ICA Kvantum Karlssons, på södra sidan av spåren. Det är skyltat från Stationsplan.

Arbetet handlar om att dra upp spont på södra sidan. Det är de stora järnbalkar som är nedslagna i marken och som är en stödkonstruktion för att kunna gräva på djupet. För att hålla tidplanen pågår arbetet dygnet runt. Det kan medföra lite buller och vibrationer i marken eftersom sponten vibreras upp. Målsättningen är att spontupptagningen ska bli klar under helgen, men troligtvis behövs fler dagar. I så fall fortsätter arbetet först på måndagen i vecka 41, alltså den 7 oktober.

I mitten av december ska järnvägsdelen av arbetet med stationsombyggnaden vara klart. Därmed öppnas båda spåren i Svedala för tågtrafik igen. Då kommer också en ny tidtabell från Skånetrafiken.  

Läs mer om nya stationsområdet: www.svedala.se/stationsomradet

Sidansvarig: Daniel Bramsell