Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Påskaktiviteter med Biblioteken och Ungas fritid i Svedala kommun

Publicerad 2024-03-20 kl 09:00
Uppdaterad 2024-03-22 kl 00:10

Foto: Werner Muenzker/MostPhoto

Svedala kommun bjuder på ett späckat påskprogram och det finns många roliga aktiviteter du inte vill missa! Äggjakt, pyssel, film, workshops, konst, utflykter med mera.

Räddningsstjänsten, Ungas fritid och biblioteken har ett förberett ett fullspäckat program för påsklovet. Det finns något för alla smaker och om du har frågor om programpunkterna är du välkommen att ta kontakt med aningen biblioteken eller Ungas fritid. Många av aktiviteterna kräver anmälan i Ungdomsappen. Denna app kan laddas ner på länkarna nedan.

Ladda ner Ungdomsappen (Apple App Store)
Ladda ner Ungdomsappen (Google Play Store)

Räddningstjänsten

Skärtorsdagen 28 mars kl. 10-14 - Öppet hus på Svedala Brandstation

Räddningstjänsten i Svedala öppnar portarna och bjuder in till öppet hus på brandstationen på skärtorsdagen den 28 mars. Här finns spännande saker att se och göra för stora och små. Titta in i brandbilarna, provåk vårt höjdfordon, spruta med brandslang och mer! Så klart finns våra brandmän här och hälsar er välkomna. Vi bjuder på något enkelt att äta och fika.

Bibliotekens aktiviteter

Lördag 23/3 - Drag Story Hour - Svedala bibliotek

Kom och lyssna på saga med Lady Busty och Miss Shameless, sagor med alla likas värde som grund!

2-4 år kl 12-12:30

4-7 år kl 13-13:30

Begränsat antal platser. Anmäl dig till biblioteket. 

Måndag 25/3 Kl 10.00-11.30 - Plantmusik Ljudlabb och Discopoesi - Bara bibliotek

Måndag 25/3 Kl 13.00-14.30 - Plantmusik Ljudlabb och Discopoesi - Svedala Bibliotek

- Hur låter din krukväxt? Kom och ljudlabba med musikerna Cecilia Nordlund & Erik Rask i en annorlunda låtskrivarworkshop där vi skapar musik med krukväxter. Hur låter egentligen en växt? Vi leker med ljud från krukväxter, testar att spela på frukt, samplar våra röster och experimenterar med roliga elektroniska ljudmaskiner. Vi dansar fram sångtexter till olika sorters musik och den som vill får prova att sjunga eller rappa i mikrofon. Ta gärna med en krukväxt hemifrån! För dig 8-12 år. Begränsat antal platser. Anmäl dig till ditt bibliotek.

Tisdag 26/3 Kl 13-15 - Rita med serietecknaren Jimmy Wallin - Svedala bibliotek

Den som vill lära sig att rita serier har ett gyllene tillfälle i påsk. Då håller serietecknaren Jimmy Wallin i en workshop. Han är en kändis i dessa kretsar och har bland annat tecknat Bamse i 13 år. Begränsat antal platser. Anmäl dig till ditt bibliotek.

Tisdag 26/3 Kl 11 - Brandmanssaga med Rolf - Bara bibliotek

För dig 3-6 år. Träffa brandmannen Rolf som kommer med sin brandbil och läser en saga för oss. Begränsat antal platser. Anmäl dig till biblioteket.

Tisdag 26/3 - Drag Story Hour - Klågerups bibliotek

Kom och lyssna på saga med Lady Busty och Miss Shameless, sagor med alla likas värde som grund!

2-4 år kl 10.30-11.00

4-7 år kl 12.30-13:00

Begränsat antal platser. Anmäl dig till biblioteket. 

Tisdag 26/3 Kl. 15-17 - Skapa i verkstan - Svedala bibliotek

Kom till verkstan och pyssla med oss. Nu blir det påskigt pyssel. Från 9 år. Ingen anmälan och drop-in.

Onsdag 27/3 Kl. 12-14 - Påskpyssel - Bara bibliotek och Klågerups bibliotek

Måla ditt eget påskägg! Kom och pyssla med oss, måla påskägg, skapa påskkycklingar och mycket mer. Drop in

Onsdag 27/3 Kl. 10-12 - Sagostund och Pyssel - Svedala bibliotek

Kom och lyssna på en påskig saga. Efter blir det påskpyssel. Från ca 3 år. Ingen anmälan.

Hela helgen - Pysselskåpet i Bara och Klågerups bibliotek

Pysselskåpen på Bara och Klågerups bibliotek är fulladdade med material och står öppna under helgen. Välkommen att pyssla, med reservation för när grupprummet är bokat.

Hela lovet - Äggjakt - Klågerups bibliotek Och Svedala bibliotek

Påskharen har varit på biblioteket och gömt färgglada små påskägg. Hur många kan du hitta? Äggjakten pågår under hela lovveckan. 

Ungas Fritids aktiviteter

Måndag 25 Mars - Uppdragskamp

Måndag den 25 mars har Ungas fritid uppdragstävling i Svedala tätort! Samla ihop poäng genom att göra olika uppdrag – pris till de som får ihop flest poäng. Vi grillar och bjuder på korv för de som deltar. Håll utkik i Ungdomsappen och på Instagram för mer information. För dig född 2006–2011.

Måndag 25 Mars - Våffeldagen

På måndagen är det våffeldagen och det ska såklart firas! Kom till våra mötesplatser och baka våfflor och toppa med goda tillbehör. Ingen anmälan, men begränsad mängd. Mer info kommer i Ungdomsappen och på Instagram. Aktiviteten sker under vanlig öppettid kl. 18–21. För dig född 2006–2011.

Tisdag 26 Mars - Turridning på Söderåsen

Följ med Ungas Fritid på en härlig dag med hästridning i vacker natur på Söderåsen. Passar både för dig som vill testa ridning för första gången och för dig som ridit förut. Info och anmälan kommer i Ungdomsappen. Begränsat antal platser! För dig född 2006–2011.

Onsdag 27 Mars - Äggjakt

Under onsdagen anordnar vi vår klassiska äggjakt för stora och små barn! Det gäller att hitta så många ägg som möjligt under en begränsad tid och priserna är förstås påskgodis. Tider och info kommer senare. Håll utkik i Ungas Fritids sociala medier. Anmäl ditt barn på sms till Klara Persson, 070-989 64 12.

Onsdag 27 Mars - Dekorera bästa påsktårtan

På onsdagkvällen tävlar vi på mötesplatserna i att dekorera de finaste påsktårtorna! Pris till vinnarna. Sen äter vi såklart tårtorna också! Mer info kommer i Ungdomsappen och på Instagram. Öppet som vanligt kl. 18–21. För dig född 2006–2011.

Skärtorsdagen 28/3 - Påskquiz

Sista kvällen innan Ungas Fritid har påskstängt kör vi quiz på mötesplatserna. Tävla ensam eller i lag om fina priser. Ingen anmälan. Info kommer i Ungdomsappen och på Instagram. Öppet som vanligt kl. 18–21. För dig född 2006–2011.

Utöver dessa aktiviteter har vi samlat de aktiviteter och evenemang som kommit oss tillkänna i kalendern här på svedala.se. 

Kalendern på svedala.se