Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Avtal med Kvinnojouren Söderslätt

Publicerad 2024-03-13 kl 13:53

Foto: Marie Linnér/Scandinav bildbyrå

Socialnämnden har tecknat avtal med Kvinnojouren Söderslätt för att säkra och utveckla det goda samarbetet mellan kommunen och kvinnojouren. Socialnämnden har även höjt bidraget som årligen tilldelas kvinnojourens verksamhet.

Kvinnojouren Söderslätt har funnits i sin nuvarande form sedan 2009 och är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Verksamheten tillhandahåller skyddat boende för personer från hela landet. Svedala kommuns invånare har möjlighet att få både rådgivning och stöd via Kvinnojourens jourtelefon dygnet runt alla dagar om året. Kvinnojouren har också en mottagning för bokade stödsamtal.

– Socialnämnden ser att Kvinnojouren Söderslätt är en viktig funktion för personer i behov av stöd och hjälp och det känns bra att vi har haft möjlighet att säkra det fortsatta samarbetet framåt men även att vi har kunnat prioritera att höja deras årliga föreningsbidrag, säger Per Mattsson (M) ordförande i socialnämnden.

Lever du i en relation med våld?

Våld i nära relation finns i alla samhällsklasser. Våldet drabbar främst kvinnor och barn och våldsutövaren är oftast en man men även män kan vara utsatta för våld i en nära relation. Våld i nära relation innefattar alla former av våld mellan närstående. Det kan handla om fysisk, psykisk, sexuellt, materiellt, digitalt eller ekonomiskt våld.

Om du befinner dig i en våldsam relation och behöver stöd:

Socialtjänsten i Svedala kommun, 040-626 80 00 (kontorstid)
Om Våld i nära relationer, webbplats Svedala kommun

Kvinnojouren Söderslätt Jourtelefon, 0410-477 00
Webbplats Kvinnojouren Söderslätt

Vid akut behov eller vid hotfulla situationer ska du alltid ringa Polisen, larmnummer 112. Här når du även Sociala jouren Syd när Socialtjänsten i Svedala är stängd.

Sidansvarig: Moa Blom