Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Tågstopp i Svedala i helgen – bussar ersätter

Publicerad 2024-06-24 kl 08:33

Tågstopp i Svedala den 29-30 juni. Ersättningsbussar går från Ågatan.

Vi är halvvägs med nya stationsområdet i Svedala! Nu till helgen, den 29-30 juni, flyttar Trafikverket över järnvägsarbetet till det södra spåret. Detta innebär att det går varken att stiga av eller på tåget i Svedala under 40 timmar. Tågstoppet pågår från kl. 02.25 natten mot lördag till kl. 18.25 på söndag kväll. Därefter börjar tågtrafiken att rulla på norra spåret och resenärerna kan använda den nya perrongen.

Ersättningsbussar från Ågatan

Under tågstoppet i helgen går ersättningsbussar från Ågatan i Svedala. Hållplatsen ligger vid entrén till ICA Kvantum Karlssons på södra sidan av spåren. Det är skyltat från Stationsplan.

På lördag, den 29 juni, kl. 10 börjar Trafikverket även med spontningsarbete på södra sidan. Att slå ner spont är en typ av stödkonstruktion för att kunna schakta på djupet. För att hålla tidplanen pågår arbetet dygnet runt fram till onsdag morgon den 3 juli. Ljud och vibrationer i marken kan uppstå men inom kontrollerade nivåer.

De tillfälliga cykelställen tas bort

När den nya perrongen på norra sidan tas i bruk efter helgens tågstopp behöver resenärerna inte längre runda stationshuset och gå genom Sandviksparken. Du når perrongen direkt från Stationsplan. Följ skyltar på plats. Samtidigt kan du också börja använda de nya cykelställen som finns längs perrongen. Alla som har sin cykel parkerad i de tillfälliga cykelställen i parken behöver då hämta eller flytta den. Gör gärna detta så fort som möjligt eftersom de tillfälliga cykelställen så småningom kommer att tas bort.    

Även om perrongen är klar och börjar användas efter tågstoppet är det fortfarande mycket arbete kvar med kringytor på norra sidan, till exempel murar, torg samt gång- och cykelväg. Delar av Stationsplan kommer alltså att vara en byggarbetsplats även i sommar och en bit in på hösten. Så var försiktig när du går till och från perrongen.     

En byggarbetsplats sett från ovan. Man ser bilar, maskiner, järnvägsspår, hus och en parkering. Foto.
Sidansvarig: Daniel Bramsell