Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hallå där, Svedala Kampsportförening, mottagare av Svedala kommuns idrottspris 2023

Publicerad 2024-06-11 kl 14:09

Martin Jönsson, Svedala Kampsportförening i samband med prisutdelning på Nationaldagen 2024

Svedala Kampsportförening har tilldelats Svedala kommuns idrottspris 2023. Föreningens ordförande Martin Jönsson tog emot priset och berättade om klubbens arbete och visioner.
– Vår styrka är att vi satsar lika mycket på bredd som elitidrott och försöker även få till andra sociala aktiviteter utöver den vanliga träningen, säger Martin Jönsson till svedala.se.

Hur känns det för dig att din förening får 2023 års idrottspris?

- Super kul och trevligt. Vi visste inte ens om att vi var nominerade, så det känns väldigt hedrande, säger Martin Jönsson.

Vad betyder priset för föreningen i det stora hela?

- Det är ju ett erkännande för föreningen och dess arbete som vi bedriver för barn, ungdomar och vuxna. Det är alltid kul. Alltid kul att bli uppmärksammad.

Du personligen är ju väldigt engagerad både nationellt och internationellt. Hur ser detta engagemang ut i dagsläget?

- Förutom i föreningen som ligger mig närmast hjärtat så sitter jag som ordförande för Svenska Kempoförbundet och är nordisk representant för vårt internationella förbund. Sen har jag nyligen gjort mitt sista uppdrag, efter 15år, som förbundskapten för Kempo-landslaget.

Beskriv 2023 för Svedala kampsportförening? Vilka höjdpunkter fanns? Kom det några utmaningar?

- Höjdpunkten måste varit våra enorma prestationer från VM i Portugal där föreningen kom hem med hela 4 VM-guld. Sen är det ju enkelt att mäta framgång i tävlingsresultat men man får inte glömma bort att den största skaran av våra medlemmar är motionärer. Så en höjdpunkt till är när vi samlade ca 70 barn och ungdomar på vårt kids camp, där möjlighet fanns till träning en hel helg med övernattning och filmkväll. Sådana arrangemang värmer också i själen.

En utmaning har varit att vi skaffat en lokal till - att få ihop engagemanget som krävdes och de ekonomiska bitarna - Men vi lyckades!

Vad känner du att ni gör bra i föreningen?

- Vi har funnits i 33 år och kämpar på så gott vi kan. Men vår styrka är nog att vi satsar lika mycket på bredd som elitidrott och försöker även få till andra aktiviteter utöver den vanliga träningen där medlemmarna har möjlighet att socialisera sig.

Vad händer den närmsta tiden för er förening?

- Den 1 juni arrangerar vi Rikslägret i våra lokaler där alla våra idrotter är välkomna oavsett ålder.

Om du hade tre önskningar för framtiden. Vad skulle dessa vara?

1. Vi har nya idrotter på väg in i föreningen och hoppas inom kort komma över 200 medlemmar.

2. Att vår satsning inom Para-Kempo tar fart.

3. En förening som är ekonomisk oberoende. Tänk vad mycket vi skulle kunna uträtta utan att tänka på ekonomi :)