Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Mia - en av våra feriearbetare i sommar

Publicerad 2024-07-15 kl 08:00
Uppdaterad 2024-07-15 kl 10:43

Mia, en av våra duktiga feriearbetare denna sommar. FOTO: Niklas Michin Aristoy

Mia, 15 år, från Svedala var en av våra feriearbetare i kommunhuset i sommar. Innan Mia avslutade sitt feriearbete skrev hon ner sina tankar om att jobba i kommunhuset i tre veckor.

Att arbeta på kommunhuset har varit en stor höjdpunkt för mig. Jag har lärt mig mycket om hur det är att jobba på kontor, och även en del om hur en kommun styrs. Det är erfarenheter för livet och kommer vara en stor nytta för framtiden.  

Under mina tre veckor så har jag fått lära mig om hur olika delar av en kommun styrs och vad kommunen arbetar med. Jag och andra feriearbetare har deltagit i kommunfullmäktiges budgetmöte där de har berättat om vilka planer de har för Svedala de kommande åren. Jag har haft många uppgifter att göra men en av de roligaste uppgifterna har varit att hjälpa kundservice med att sortera nya lånecyklar till kommunen. Det bästa i kundservice var att de alltid hade blandade uppgifter att göra, så det blev aldrig tråkigt under arbetspasset. 

Jag har varit med på många möten med olika kommunfullmäktige där jag har fått lära mig om hur de jobbar och vad de gör för att hålla den här kommunen en stark och säker plats att leva i. Jobbet kändes aldrig svårt för jag fick alltid mycket hjälp med allting. 

För att sammanfatta så har mina tre veckor på kommunhuset varit väldigt lärorika och gett mig kunskaper för livet. Det känns bitterljuvt att lämna alla de fina personerna som jag har träffat och fått en djup kontakt med, men jag är väldigt glad över att ha fått den där möjligheten. 

Mia, feriearbetare på Svedala kommun sommaren 2024