Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Utbilda dig i ansvarsfull alkoholservering

Publicerad 2024-02-28 kl 15:47
Uppdaterad 2024-03-07 kl 14:53

Foto: MostPhotos

Är du krögare, restauranganställd eller vakt och hanterar alkohol eller alkoholpåverkade personer i ditt arbete? Vi bjuder in till en 2-dagars utbildning i ansvarsfull alkoholservering den 29 april och 6 maj kl. 08.30-16.30.

Utbildningen som är framtagen på vetenskaplig grund och är bevisat effektiv, innehåller bland annat information om alkohollagen, alkoholens medicinska effekter, drogteckenutbildning och konflikthantering. Efter avslutad utbildning får du ett kursintyg.

Fyra kommuner i samarbete

Inbjudan är ett samarbete mellan kommunerna Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala. Respektive kommuners handläggare kommer att medverka under båda utbildningsdagarna.

Varför är det viktigt att ha kunskap om ansvarsfull alkoholservering?

  • Att servera alkohol innebär ett socialt ansvar och enligt lagen ska det göras med återhållsamhet.
  • För att alkoholserveringen ska skötas på ett ansvarsfullt sätt behöver du, förutom kunskap om alkohollagen, även känna till alkoholens medicinska effekter och veta hur du ska hantera konflikter eller berusade personer.
  • Är du arbetsgivare är det dessutom ditt ansvar att se till att personalen får kunskap och instruktioner för att kunna servera alkohol på ett ansvarsfullt sätt.

Anmälan

Plats: Parken kultur- och konferenscenter, Norregatan 46, Trelleborg

Kostnad: 1 000 kr (moms tillkommer). Anmälan är bindande.

Anmälningsformulär: Utbildning "Ansvarsfull alkoholservering"

 

Sidansvarig: Karin Rosvall