Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Koka ditt dricksvatten - gäller i Vismarlöv och Beden

Publicerad 2023-03-15 kl 08:11
Uppdaterad 2023-03-15 kl 10:00

Vattnet fungerar åter i Vismarlöv och Beden. Vi rekommenderar dig att koka vattnet tills vi återkommer med information om godkända vattenprover. Inga andra orter berörs av kokningsrekommendationen.

Under natten, 14-15 mars, behövde Sydvatten reparera en vattenledning i kommunen. Det innebar att vi var tvungna att stänga av vattnet för hushållen i Vismarlöv och Beden.

Vi rekommenderar dig som bor i Vismarlöv och Beden att koka dricksvattnet. Kokningsrekommendationen gäller tills vidare. Vi återkommer med information så fort vi har fått svar på vattenproverna.

Tips vid kokning av dricksvatten (Livsmedelsverket.se)

Hur informerar vi?

Sms går ut till berörda hushåll som har en mobil registrerad på sin adress. Om du inte får sms kan du registrera ditt mobilnummer för att hålla dig informerad framöver.

Registrera ditt mobilnummer på svedala.se

Vi kompletterar även med information här på svedala.se och i sociala medier. Sök på Svedala kommun på Facebook och Instagram. 

Svedala tätort med omnejd

Du som bor i Svedala tätort med omnejd – tack för att du hjälpte oss att spara på vattnet i natt!

Igår kväll gick vi ut med en vädjan om att du som bor i Svedala tätort med omnejd skulle spara på vattnet under själva reparationen av vattenledningen. Det var på grund av att vi annars riskerade att bli utan vatten.

Sidansvarig: Linda Holst