Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Vi uppmärksammar anhörigveckan

Publicerad 2022-09-22 kl 14:41

Stella dagcentral, Almgatan 10

Den 4 oktober är du välkommen till Stella dagcentral för att uppmärksamma den nationella anhörigveckan.

Den 4 oktober kl 13 inleder vi uppmärksammandet av årets anhörigvecka och dag! Du är välkommen till Stella dagcentral på Almgatan 10 i Svedala.

Du kommer bland annat att få ta del av bilder och berättelser från årets läger för unga anhöriga till demenssjuk förälder. Svedala kommuns demenssjuksköterska berättar och visar bilder.

Klockan 13:30 kommer Martina Takter, forskare inom socialt arbete kring anhörigskap, att berätta om resultatet från studien "Den enes stödkorsett den andres tvångströja". Studien handlar om anhörigas upplevelser under pandemin.

Därefter bjuds det på fika och musikunderhållning av Per-Åke Nilsson som spelar dragspel och sjunger.

Anhörigveckan

Anhörigas livssituation uppmärsammas årligen under Nationella Anhörigdagen och Anhörigveckan som äger rum den veckan då den 6 oktober infaller. Runt om i landet arrangeras aktiviteter på temat att vara anhörig.  

Vem är anhörig?

Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Som anhörig kan man vara till exempel partner, förälder, barn, barnbarn, sammanboende, vän eller granne.

Sidansvarig: Moa Blom