Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Uppdaterad: Viktig information till dig som bor på Börringevägen

Publicerad 2022-01-03 kl 15:41
Uppdaterad 2022-01-05 kl 22:04

Foto: Lena Koller/Scandinav

Ny uppdatering 2022-01-05: Spillvattenledningen på Börringevägen är nu helt återställd. Rekommendationen om återhållsamhet på adresserna Börringevägen 95-136 är därför borttagen. Nu kvarstår det återställning på platsen men det är inget som påverkar ledningsnätet.

Uppdaterad 2022-01-04: Vi har åtgärdat en läcka på spillvattenledningen på Börringevägen, men vi jobbar med ytterligare en. Det är alltså fortfarande problem och för närvarande hålls kapaciteten igång med hjälp av spolbilar som tömmer kontinuerligt. Vi är tacksamma för om ni som bor på Börringevägen 95-136 fortfarande försöker minska belastningen på avloppsvattnet tills ledningen är helt lagad.

Vi har genomfört ett flertal filmningar av befintliga ledningar i Börringevägen. På så sätt har vi kunnat lagat identifierade brott på spillvattenledningen. Under onsdagen, 5 januari, friläggs mer av ledningarna med grävmaskin för att identifiera och laga de fel som kvarstår.

Avloppsvattnet fungerar för fastigheterna på Börringevägen 95-136 med hjälp av en spolbil. Vi är dock tacksamma för all hjälp med att hålla nere belastningen på avloppsvattnet tills ledningen är helt lagad. Så vänta gärna med någon tvätt och disk i maskin, och ta en dusch istället för ett bad eller annat som belastar avloppsnätet, tills fredag då vi beräknar att felet ska vara åtgärdat. Vi gör allt för att hålla igång funktionen men tacksamma för all hjälp med att undvika risk för översvämning.

Nyhet från 3 januari 2022

Vi har en akut läcka på spillvattenledningen i Börringevägen på väg mot Tittente. Vilket berör fastigheterna nummer 95-136 på Börringevägen. Vänligen undvik att använda allt som belastar spillvattenledningen. Det vill säga inga tvättmaskiner, diskmaskiner, bad eller dusch, och även toalettbesök så långt det är möjligt.

Vi arbetar på plats för att gräva upp och laga läckan snarast möjligt. Vi informerar här på svedala.se, på Facebook samt via vår sms/mejl-tjänst när läckan är lagad.

Skulle det bli för stor användning av spillvattnet så blir vi tvungna att stänga vattnet för att minimera risk för översvämningar av spillvatten.

Så vi är mycket tacksamma för hjälp med att minimera belastningen av spillvattennätet för fastigheterna på Börringevägen nr 95-136.

Vad är spillvatten?

Spillvatten kallar många avloppsvatten. Spillvatten kan komma från såväl hushåll som industri, biltvättar och andra verksamheter. Spillvatten från hushåll består av vatten från toaletter, bad, disk och tvätt.

Få driftinformation via sms/e-post

Registrera ditt telefonnummer/mejladress för att få information om driftstörningar i kommunens tjänster. Du kan också registrera dig om du vill få information om driftstörningar som berör en anhörig som bor i Svedala kommun.

Registrerar dig för att ta emot driftinformation

Kontakt

Vid frågor kontakta oss på telefon 040-626 80 00 eller kommunen@svedala.se.

Sidansvarig: Linda Holst