Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

NFU – Den lilla skolan med de stora ambitionerna

Publicerad 2022-01-14 kl 15:53
Uppdaterad 2022-01-14 kl 16:13

Nils Fredriksson Utbildning som är  mer känt som NFU ligger på Börringevägen i Svedala.

Nu är det dags att välja till gymnasiet! Detta ska göras mellan den 15 januari och 15 februari. Svedala kommun kan stolt erbjuda Nils Fredriksson Utbildning.
– Det är en skola där man verkligen kan trivas. Det är en liten skola där det är lätt att få kontakt med lärarna och få den hjälp man verkligen behöver, speciellt i övergången från grundskolan till gymnasiet.
Thomas Tegger går Samhällsvetenskapsprogrammet på Nils Fredriksson Utbildning i Svedala. Han, precis som många andra, lyfter fram att den lilla gymnasieskolan är den stora grejen. Här är man inte bara en i mängden.

Brunhårig person som ler, klädd i en grå hoodie sittandes framför en bokhylla med en palm i bakgrunden. Foto.

Thomas Tegger går Samhällsvetenskapsprogrammet på NFU.

Nils Fredriksson Utbildning är mer känt som NFU i Svedala, men det är inte bara ungdomar från kommunen som går här. Det goda ryktet har lockat hit gymnasieelever från andra orter runt om i Skåne vilket är ett gott betyg. Moderna lokaler, god kamratskap och lätt att få kontakt med lärarna uppskattas mycket av eleverna.  

– På NFU värdesätter vi elevinflytande över utbildningen och våra lärares dörrar står alltid öppna. Vi tror att höga förväntningar, personlig utveckling och god pedagogik i en lugn och trygg studiemiljö är de bästa förutsättningarna för att lyckas med studierna, säger rektorn Alexander Magnusson.

NFU erbjuder flera nationella program i sin utbildningspalett, bland annat barn- och fritid, samhälle, natur och teknik. Alla program har stark anknytning till arbetslivet och eftergymnasiala studier. Men NFU har också internationella ambitioner. Studie- och praktikresor är integrerade i programmen. Eleverna har möjlighet att delta i olika internationella aktiviteter och utbyten, och skolan planerar regelbundet resor till storstäder inom EU.

Just nu bygger skolan ut för att kunna ta emot fler elever och erbjuda modernare lokaler. Den nya byggnaden kommer att stå klar inför läsåret 22/23.

Det är lätt att förstå varför Nils Fredriksson Utbildning är en populär gymnasieskola.

Besök NFU:s webbplats för mer information

Tre elevröster om NFU

Wilma Andersson, Barn- och fritidsprogrammet

”Jag trivs bra på NFU, alla respekterar alla.  Jag hade hört talas om skolan, att det är en trivsam skola där alla tar hand om alla. Jag valde att gå Barn och fritidsprogrammet här för det är en liten skola där man kan få stöd oavsett vilka förutsättningar man har.”

Simon Engblom, Teknikprogrammet

”Man får en djup kontakt med lärarna. Det är en liten skola så det är lätt att lära känna alla på skolan. Mina bröder har gått på NFU och rekommenderade teknikprogrammet här.” 

Saga Bond, Samhällsvetenskapsprogrammet

”Jag trivs bra i skolan och klassen. Lärarna och eleverna är mycket trevliga. När jag var här på Öppet hus trivdes jag väldigt bra direkt. Det är fina miljöer, och lugnt. Jag bor i Oxie men det är praktiskt och enkelt att ta sig hit med tåg eller buss.”

Ljushårig person med halvlångt hår, leende, iklädd en svart topp, sittandes framför en bokhylla med en palm i bakgrunden. Foto.

Wilma Andersson går Barn- och fritidsprogrammet på NFU.

Person med rödlätt hårfärg i glasögon, klädd i en grå hoodie sittandes framför en bokhylla med en palm i bakgrunden. Foto.

Simon Engblom går Teknikprogrammet på NFU i Svedala.

Brunhårig person med långt hår, klädd i en grå collagetröja sittandes framför en bokhylla med en palm i bakgrunden. Foto.

Saga Bond går Samhällsvetenskapsprogrammet på NFU i Svedala.

Sidansvarig: Linda Holst