Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Veteranfordonens återkomst - Svedala motor- och veterandag lördag 27 augusti

Publicerad 2022-08-04 kl 10:00
Uppdaterad 2022-08-04 kl 14:50

27 augusti kommer Svedala centrum att fyllas med veteranbilar, motorcyklar och mopeder. Klockan 9-15 får du chansen att ta del av fina gamla fordon och liveunderhållning.

Lördag 27 augusti arrangeras återigen Svedala motor- och veterandag i centrala Svedala. Det är tionde gången som arrangemanget genomförs sedan 2011, och det är en efterlängtad återkomst efter två års pandemipaus. 
 
– För vår klubb är det ett mycket stort och viktigt arrangemang. Vi vill visa upp vår mångsidiga föreningsverksamhet och öka intresset för olika veteranfordon som en del av Sveriges kulturarv, säger Bengt Persson, ordförande i Svedala Motorklubb (SMK). 
 
Arrangemanget genomförs i samarbete med Svedala kommun. Hela Svedala centrum inklusive Stortorget och Marknadstorget kommer att förvandlas till utställningsområde för veteranfordon. 
 
– Det kommer veteranfordon från hela Skåne och södra Sverige. Intresset har växt genom åren och det tycker vi naturligtvis är roligt. Sist vi arrangerade hade vi rekord i publik och antal utställare, säger Hans Järvestam, planerings- och genomförandeansvarig för SMK.  
 
En tävling kommer att utse de finaste fordonen i klasserna veteranbil, MC och veteranmoped. MC-klubben ”69orna” kommer med bullrande och mullrande maskiner vid 10-tiden och det blir en presentation av deras motorcyklar. Bandet Prime Time kommer att spela live och det hela bevakas av Radio 4You 92,8 som direktsänder under förmiddagen. Mer info går att hitta på SMK:s hemsida och facebookeventet.