Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Processen med en ny padelhall i Klågerup inledd

Publicerad 2021-09-21 kl 12:00

Foto: Wikimedia Commons

I våras beslutade kommunstyrelsen och kommunfullmäktige om en stor satsning på idrott och aktivitet i Klågerup. Förutom en helt ny idrottshall samt en ny förenings- och samlingslokal i den gamla skolan, möjliggör projektet för en önskad padelhall. Nu kan intresserade aktörer komma in med förslag om utformning, innehåll och placering av padelhallen.

Satsningen i Klågerup har nu kommit så långt att Svedala kommun bjuder in till markanvisning för byggandet av padelhallen inom Klågerups norra idrottsplats. Anläggningen kan innehålla ett flertal padelbanor, gym, kafé och omklädningsmöjligheter. Utomhusbanor är dock inte aktuellt. 

Svedala kommun efterfrågar ekologiskt hållbara förslag och anbudsgivarna uppmuntras till en byggnad med till exempel gröna klätterväxter på fasaden och solpaneler på taket. Dessutom välkomnar kommunen estetiska förslag när det gäller materialval, detaljer och färgsättning på byggnaden som anpassats till Klågerups identitet.

Sista dag för att lämna in anbud med förslag är den 15 oktober. Senare i höst bestäms vem som går vidare och därefter inleds den politiska beslutsprocessen. Våren 2022 kan spaden sättas i jorden.   

Läs mer om processen   

Sidansvarig: Linda Holst