Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Kom och prata hållbar mobilitet med oss

Publicerad 2021-09-13 kl 15:07

Illustration: European Commission

Den 16 september kl 12-15 uppmärksammar vi Europeiska Mobilitetsveckan med ett event på Stortorget i Svedala. Hur vill du att kommunen ska utvecklas för att du ska välja mer hållbara resor och färdmedel i din vardag? Kom förbi och prata om hur vi tillsammans kan skapa en hållbar kommun för möjligheter hela livet.

Europeiskt Mobilitetsveckan är ett initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter, och pågår mellan den 16 och 22 september. Den 16 september möter du några av kommunens tjänstepersoner, politiker, och energi- och klimatrådgivare på plats på Stortorget i Svedala. Passa på att ställ dina frågor och diskutera hur vi kan bli bättre på hållbar mobilitet och energi.

Vi tipsar även om lokala besöksmål och delar ut kommunens populära cykel- och upplevelsekarta, och reflexer så att du kan rusta dig inför höst- och vintermörkret.

Ta chansen och vinn en cykel

Under Mobilitetsveckan har du även chansen att vinna en cykel genom att delta i ungdomsrådets lärorika tipsrunda på temat ”Från Svedala till Paris”, som hänvisar till Svedala kommuns framtagna koldioxidbudget. Frågorna handlar om hur klimatutsläppen inom kommunen som geografiskt område förhåller sig till Parisavtalet, och hur vi alla kan hjälpas åt för att begränsa klimatkrisens effekter.

Varmt välkommen till Stortorget den 16 september!

Sidansvarig: Linda Holst