Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Familjerådgivning i Svedala kommun

Publicerad 2021-09-24 kl 09:46
Uppdaterad 2021-10-15 kl 07:29

Familjerådgivare Åsa Jeppsson och Kristina Jonasson. Foto: Monika Dahlström

Familjerådgivningen vänder sig till vuxna som bor i Svedala kommun och som upplever sig ha problem i sin par- eller familjesituation. Det kan vara par som vill förbättra sin relation och fortsätta leva tillsammans eller par där en eller båda vill separera.

Att leva tillsammans i en parrelation och i en familj kan innebära svårigheter vid olika tidpunkter i livet. Det finns tillfällen när relationen till den man valt att leva tillsammans med inte längre fungerar så som man vill eller när utmaningar i föräldraskapet blir för stora.  I samarbete med en familjerådgivare kan problemen klarna och lösningar växa fram.

Som par kan ni vara gifta, leva i partnerskap, vara sammanboende, särbo eller separerade.

På familjerådgivningen erbjuds ni professionell samtalshjälp i syfte att hitta nya vägar och lösningar på problem och konflikter. Familjerådgivarna är socionomer med terapeutisk vidareutbildning. Ett samtal på familjerådgivningen varar 1-1,5h per gång.

Verksamheten är avgiftsbelagd till en kostnad av 405 kr per samtal. Familjers ekonomiska situation ska aldrig vara ett hinder till att söka hjälp därför finns det möjlighet till avgiftsbefrielse.

Familjerådgivningens verksamhet omfattas av absolut sekretess, men i speciella situationer görs undantag, om det tillexempel kommer till vår kännedom att ett barn far illa. Familjerådgivningen för inga journaler.

Tidsbokning

Det går endast att boka tid via telefon, 040 – 626 80 86.

Telefontider

Jämna veckor: måndag kl. 13.00 -14.00 och onsdag kl. 8.30 – 9.30

Ojämna veckor: torsdag kl 8:30-9:30

Sidansvarig: Moa Blom