Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Du har väl inte glömt att betala din faktura för vatten och avlopp?

Publicerad 2021-11-10 kl 14:17
Uppdaterad 2021-11-11 kl 08:35

Foto: Jens Lindström, Scandinav bildbyrå

Under hösten introducerade vi möjligheten för kommunens verksamheter att skicka brev till kommuninvånare och företagare via digitala brevlådor. Det gör vi för att öka vår service och samtidigt minska på vårt miljöavtryck.

Ett av de större utskicken vi skickade ut i höst var fakturor för vatten och avlopp (VA). Du är kanske en av dem som fått en första faktura från Vatten- och avloppsenheten i din digitala brevlåda. De flesta har uppmärksammat detta, men vi ser också att det är fler än vanligt som inte betalt sin faktura. Därför vill vi be dig att kontrollera din digitala brevlåda för att se om du fått din va-faktura med förfallodatum 1 november. Betalar du den omgående så slipper du påminnelsen som går ut på måndag, 15 november, som vanligt brev via posten.

För att inte missa några brev eller fakturor kan du ställa in så du får ett mejl när du har något nytt i din digitala brevlåda.

Du som inte har skaffat digital brevlåda eller har anmält e-faktura eller autogiro har fått din faktura hemskickad via vanlig postförsändelse.

Många vinster med digital brevlåda

En digital brevlåda är både ett snabbare och säkrare sätt att ta emot sin post på. Försändelsen är inte beroende av fysiska transporter och kan inte ”tappas bort”. Dessutom så kräver den digitala brevlådan att du loggar in med din e-legitimation. Detta för att du ska kunna styrka din identitet, innan du läser brevet.

Idag kan du välja att skaffa en av följande digitala brevlådor:

  • Kivra
  • Digimail
  • E-boks
  • Min Myndighetspost

Om du skaffar en digital brevlåda kommer du automatiskt att få brev från oss till din nya digitala brevlåda. Det kan dock förekomma fall där vi skickar ut vanliga brev, trots att du har en digital brevlåda.

Dessa fall kan till exempel bero på att

  • verksamheten som skickade ut brevet inte har börjat använda funktionen ännu
  • brevet efterfrågar en underskrift och du ska returnera det till oss
  • brevet är adresserat till en person som har avlidit (dödsbo).

Du som inte har skaffat digital brevlåda och inte anmält e-faktura eller autogiro, kommer fortsättningsvis att få dina brev hemskickade via postförsändelse, precis som vanligt.

Frågor om faktura

Kontakta oss på 040-626 80 00 eller kommunen@svedala.se om du har frågor om din faktura för vatten och avlopp.

Nyhet 2021-09-30: Nu kan du få post från oss till din digitala brevlåda

Sidansvarig: Linda Holst