Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Risk för ökad trafik på väg 108

Publicerad 2021-05-03 kl 07:59
Uppdaterad 2021-05-03 kl 08:04

Foto: Billy Lindberg

Under perioden 13–30 maj bygger Trafikverket om trafikplats Alnarp norr om Malmö. Vilket innebär att E6/E20 stänger och trafiken leds om på andra vägar. Det kan leda till ökad trafik och längre restid för dig som pendlar norrut på väg 108.

I oktober 2018 byggde Trafikverket de två första nya broarna i trafikplats Alnarp. Nästa del i ombyggnaden är en ny bro över området för det nya fyrspåret. Bron är byggd vid sidan om motorvägen och de ska riva den gamla motorvägsbron för att lansera den nya, skjuta på plats. Trafikverket stänger därför E6/E20 den 13–30 maj mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp. Vilket kan innebära stora trafikstörningar när de leder om trafiken på andra vägar.

Tänk på:

  • Det blir svårt och ta längre tid att ta sig fram i trafiken i Malmö-Lund-området på redan hårt beslastade vägar. Trafikverket arbetar för att omledning av trafiken ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla.
  • Res gärna på andra tider och undvik rusningstider. Du som behöver resa, följ skyltar för omledningsvägar, håll avstånd och visa hänsyn till dina medtrafikanter.
  • Med fyra spår innebär det att fler kan resa hållbart med tåg mellan Malmö och Lund. En ny motorvägsbro gör det också möjligt att bygga ut E6 i framtiden.

Kartor och beskrivningar av de viktigaste omledningsvägarna under avstängningen, webbplats Trafikverket

Frågor och svar om avstängningen av E6/E20, webbplats Trafikverket

Sidansvarig: Linda Holst