Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Byggarbete vid Segestrand påverkar framkomligheten

Publicerad 2021-06-18 kl 13:38

Snart börjar Wästbygg bygga hyreslägenheter i området Segestrand Svedala. Området ligger i direkt anslutning till Svedala centrum och tågstationen. Lägenheterna kommer därför att ligga på bekvämt reseavstånd till både Malmö och de övriga städerna i Öresundsregionen.

Under tiden som arbetet pågår kommer Segetrandsgatan vara avstängd. Trafiken leds förbi området via Lokgatan. Segestrandsgatan beräknar vi öppna igen den 31 maj, 2022.

Parkering i området

På norra sidan av Lokgatan inför vi ett förbud mot att parkera fordon för att öka framkomligheten och möjliggöra byggnationen. Eftersom det inte finns så många allmänna parkeringar i området, hänvisar vi till parkeringar vid Trädgårdsgatan-Skolgatan och vid koloniområdet utmed Järnvägsgatan. Om du parkerar där är det gångavstånd till området.

Framkomligheten i området blir påverkad

Det blir svårt att komma ut till Börringevägen via Segestrandsgatan  Sockerbruksgatan är avstängd till och med den 26 juni på grund av vatten och avloppsarbeten. I och med att gymnasieskolan Nils Fredrikssons Utbildning kommer att byggas om, är Sockerbruksgatan stängd igen för biltrafik i augusti till och med oktober 2021. Trafiken kommer att ledas om via Segestrandsgatan, Lokgatan och Järnvägsgatan. Sockerbruksgatan kommer hållas öppen för gång- och cykeltrafik.

Sidansvarig: Linda Holst