Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Daglig verksamhet fortsätter vara tillfälligt stängt till och med den 28 februari 2021

Publicerad 2021-01-22 kl 16:03

Av hänsyn till riskgrupper hos deltagarna och med anledning av de skärpta restriktionerna kommer daglig verksamhet att fortsatt vara stängt till och med den 28 februari 2021.

Covid-19 sprids snabbt i Skåne och Svedala kommun. Då flera av deltagarna i daglig verksamhet tillhör riskgrupp eller bor med någon som tillhör riskgrupp, behöver vi förhålla oss till det som Folkhälsomyndigheten och smittskydd, Region Skåne rekommenderar.

Daglig verksamhet är stöd till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning eller ett meningsfullt arbete, och ska hjälpa deltagarna att öka sin självständighet och delaktighet i samhället.

Under den tidsbegränsade stängningen kommer vi att upprätthålla vardagen så meningsfull, begriplig och hanterbar som möjligt för deltagarna.

När daglig verksamhet stängs tillfälligt så kommer kommunen att se till att personal från daglig verksamhet anordnar aktiviteter utifrån den enskildes behov. Exempelvis kan det vara aktiviteter i LSS-bostäder, att personal åker hem till de som inte bor i LSS-bostad eller aktiviteter utomhus. Även om daglig verksamhet stängs tillfälligt så kommer habiliteringsersättning att utbetalas som vanligt till deltagarna.

Sidansvarig: Moa Blom