Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun har växt mest i Skåne 2020

Publicerad 2021-02-22 kl 13:07

Foto: TA Fotografi

Folkmängden i Svedala kommun ökade med 2 procent 2020 jämfört med 2019, vilket är den största ökningen i hela Skåne. Det visar färska siffror från SCB, Statistiska Centralbyrån.

- Det är glädjande att se att det är Svedala kommun man väljer när man som ung familj ska sätta ner bopålarna. Vårt goda rykte om att ha bra förskolor och skolor och dessutom vara en trygg plats för barn att växa upp i , fortsätter attrahera nya invånare, säger Linda Allansson Wester.

I Svedala kommun bor numera 22 665 personer. Det är en ökning med 436 personer, motsvarande 2 procent, jämfört med år 2019.

– Det som gör att folkmängden i Svedala kommun ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen från andra kommuner till Svedala kommun. Kommunen registrerar 1 686 inflyttade, jämfört med 1 306 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

I hela Skåne län ökar befolkningen med minst 0,2 procent i 23 av 33 kommuner jämfört med året före. Den största ökningen står Svedala kommun för (2 procent), medan folkmängden i Bromölla kommun minskade mest (0,9 procent).

– Svedala kommun är en av de kommuner som har haft en kännbar befolkningstillväxt under de senaste åren. På tio års sikt har antalet invånare gått upp från 19 822 till 22 665, alltså en rejäl ökning med 14,3 procent, säger Linus Garp.

Sidansvarig: Linda Holst