Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nyttiga länkar inför skolstart 2021

Publicerad 2021-08-12 kl 06:00
Uppdaterad 2021-08-20 kl 15:48

19 augusti börjar terminen för grundskolan och redan 16 augusti sätter det igång på Gymnasieskolan NFU. Den stora nyheten är att alla skolor återgått till närundervisning i skolans lokaler. Här har vi samlat lite nyttig info om läsårstider, lovdagar, Covid-19-åtgärder osv. Vi önskar alla barn och ungdomar en trevlig och lärorik ny termin i våra skolor!

Lov och ledighet grundskola

Läsårstiderna 2021-2022 kan du läsa om här, liksom lov och ledighet.

Covid-19, hösten 2021

I takt med att fler vuxna har vaccinerat sig bedömer Folkhälsomyndigheten att skolor kan återgå till närundervisning på plats i skolans lokaler från och med skolstarten. 

Det är fortsatt viktigt att man stannar hemma från skolan och arbetet om man har symtom, även milda sådana, som kan vara covid-19. Testa dig i så fall så snabbt som möjligt via egenprovtagning på 1177.se. Smittskydd Skåne påminner alla skolelever från 13 års ålder att ha giltig e-legitimation för att kunna beställa covid-19 test via 1177.se. För elever 6-12 år kan vårdnadshavare beställa test till sitt barn via sin egen e-legitimation eller mobilt Bank-ID.

Rekommendation om covid-test efter resa utanför Norden.

Om du har rest utanför de nordiska länderna rekommenderar FHM dig att ta ett covid-19-test vid ankomsten till Sverige. Detta gäller alla, även svenska medborgare, från den 12 juli till den 31 augusti. Om du har vaccinerats med en dos minst tre veckor före ankomsten till Sverige, eller haft covid-19 under de senaste sex månaderna, behöver du inte ta ett covid-19-test.

Vid inresa från länder som UD avråder från rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du testar dig vid ankomst samt även fem dagar efter ankomst. Du bör också isolera dig i en vecka efter ankomst till Sverige. Fullvaccinerade personer utan symtom undantas från rekommendationen om testning och isolering efter ankomst till Sverige oavsett vilket land du varit i.

Skolskjuts

Information och tidtabeller för skolbussarna i kommunen kommer att kommuniceras via plattformen InfoMentor. Infomentor finns även som app för Android och IOS, ladda ner på länkarna nedan.

Download_on_the_App_Store_Badge_SE_RGB_blk_100317.png hamta-i-google-play-768x260.png

Gymnasieskolan NFU

NFU har samlat bland annat elevguide, elevservice och info om lärplattformen Canvas på denna sida