Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

DISTANSUNDERVISNING KLASS 9B och 9D AGGARPSSKOLAN

Publicerad 2021-04-26 kl 17:21

Utbildningsnämnden har beslutat att elever i klass 9B och 9D studerar hemma genom distansundervisning från och med den 27 april. Beslutet gäller till och med fredagen den 30 april.

Vårdnadshavare med samhällsviktig funktion har möjlighet att lämna barn i skola och på fritidshem. Vårdnadshavare uppmanas kontakta rektor vid behov.

Beslutet beror på ökad smittspridning bland elever. Svedala kommun har varit i kontakt med Smittskydd Skåne som lämnar rekommendationer att minska kontakt mellan elever och personal under fem dagar för att bryta smittkedjor.

Beslut om distansundervisning syftar till att motverka smittspridning. Vi uppmanar samtidigt alla att noggrant följa de råd och rekommendationer som gäller för att minska smittspridning.

Barnen ska hållas hemma men ska delta i studier på distans. Rektor och lärare meddelar om studiernas innehåll. Deltagande är obligatoriskt. Det är vårdnadshavare som har tillsynsansvar vid distansundervisning.

Rektor kan besluta om vilka grupper och elever som inte omfattas av distansundervisning:

  • elever i behov av särskilt stöd
  • praktiska moment och examinationer som inte kan skjutas upp
  • elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning

Skolmåltid

Matpaket för elever i klass 9B och 9D kan hämtas på Aggarpsskolan. Information om när mat kan hämtas meddelas till elev och vårdnadshavare via Infomentor.

Skolskjuts

Skolskjuts fungerar som tidigare för de elever som deltar i undervisning på skolan.

Vid frågor om distansundervisning, kontakta ditt barns skola.

Sidansvarig: Anna Wulff