Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

2020 års Kultur- och idrottspris samt kulturstipendie och årets ledare för barn och ungdom

Publicerad 2021-04-27 kl 14:38

"Kärnans äpple" av Monica Holmquist

Ute i vida världen är det så kallad “Award season” och galorna avlöser varann. I Svedala vill vi inte vara sämre då det har blivit dags för utdelning av kulturpris, idrottspris, kulturstipendium samt utmärkelsen årets ledare för barn och unga 2020.

Kulturpris 2020 - Monica Holmquist 

Monica Holmquist från Bara har haft utställningar i drygt 30 år. Hon har bland annat deltagit i Konstnärsgruppen Sydvästs (KSV) konstnärsrunda sedan 2010. Monicas målningar är inspirerade av bruksföremål från förr som till exempel leksaker, kärl, trälådor o likn. 

Facebooksida 

Monicaholmquist.se 

Idrottspris 2020 – Rasmus Hedberg 

19-åringen från Klågerup har tävlat i motorsport sen han var 13 år och har i år tagit steget upp till STCC (Scandinavian Touring Car Championship). Det långsiktiga målet är att köra GT-bilar utomlands. Vid sidan av motorsporten studerar Rasmus kemiteknik på Lunds tekniska högskola. 

Facebooksida 

Svedala Motorklubb 

Kulturstipendium 2020 - Johan Nilhåk 

Johan har under många år deltagit i kulturskolans konserter och ensemblespel både i Sverige och vid resor utomlands.  Johan har även anlitats av Malmö Brandkårs orkester, S:a Annes symfoniorkester i Köpenhamn och Lunds Akademiska orkester. Genom sitt stora intresse för slagverk, i synnerhet marimba, studerar Johan nu på Sundsgårdens folkhögskola i Råå. Han vill utveckla sin teknik och musikaliska intresse för att i framtiden ha möjlighet att ha sitt intresse som yrke. 

Årets ledare för barn och unga 2020 - Martin Jönsson, Svedala Kampsportförening 

Martin Jönsson har under många år varit ledare i Svedala Kampsportförening. Han är en stabil ledare med stort engagemang och driv. Han hittar rätt nivå för varje person och grupp, från nybörjare till avancerade och från och från de minsta barnen till vuxna.  

Svedala kommun har delat ut kulturpris och –stipendier sedan 1981. 1995 tillkom idrottspriset samt årets ledare (Tidigare namn “Föreningsledarstipendium”) 

Svedala Kampsportförening