Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Utredning om Svedala kommuns räddningstjänst

Publicerad 2020-09-08 kl 20:51

Kommunstyrelsen behandlade igår, tisdagen den 7 september, en förstudie om hur Räddningstjänsten i kommunen ska kunna möta framtidens utmaningar med bland annat ökat invånarantal, förväntat ökat antal larm och nya krav.

Vi är oerhört stolta över den räddningstjänst som vi har idag, men vi måste se till att vi upprätthåller trygghet, säkerhet och ekonomisk hållbarhet för kommunens invånare även i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (m). 

Den förstudie kommunen gjort utgår från tre alternativ; behålla och utveckla räddningstjänsten i egen regi, ett eventuellt ingående i kommunalförbundet Räddningstjänsten Syd eller fördjupad samverkan med Trelleborgs kommun. Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen att i ett första skede inleda förhandlingar med Räddningstjänsten Syd och Trelleborgs kommun.  

Vi måste kunna möta nya krav och utmaningar och samverka ännu mer med andra aktörer. Hur vi på bästa sätt långsiktigt kan säkerställa verksamhetens kapacitet och kvalitet, ska nu utredas djupare för att vi ska kunna ta ett klokt beslut för framtiden, säger Linda Allansson Wester. 

 

Sidansvarig: Louise Sandell