Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Uteserveringar året om

Publicerad 2020-10-12 kl 15:01

Uteserveringar på Sommargågatan (Storgatan i Svedala) i somras. Foto: Svedala kommun

Uteserveringar i Svedala ska i huvudsak förekomma under perioden april till och med september. Men sedan ett år tillbaka är det möjligt att även övrig tid på året ha mindre uteserveringar i direkt anslutning till fasaden på sin restaurang eller sitt café.

Dessa mötesplatser är viktiga för att skapa ett levande centrum, och för att stödja näringen under en turbulent tid så beslutade kommunen i våras att inte ta ut någon avgift för uteserveringar eller torghandel under 2020. Vi har även hjälpt till att utforma uteserveringarna med enhetliga och snygga inramningar som restaurangerna har kunnat nyttja gratis i år. Kommunen bidrog även med att utforma och placera ut 20 nya vackra stora blomsterurnor på Storgatan.

– Vi hoppas att våra restauranger använder sig av denna möjlighet att ha uteserveringar året runt, säger Thomas Carlsson, närings- och turismutvecklare.

Restaurangerna ansöker om tillstånd som vanligt hos Polisen och de ansöker separat för två perioder (1 april–30 september och 1 oktober–31 mars) eftersom storleken på uteserveringarna är olika vår/sommar och höst/vinter.

Mer information om tillstånd och regler

Sidansvarig: Linda Holst