Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Tyck till om framtidens avfallshantering!

Publicerad 2020-03-20 kl 15:30

Kommunen har tagit fram förslag till en ny renhållningsordning. Renhållningsordningen består av två delar, avfallsföreskrifter och gemensam kretsloppsplan (avfallsplan) 2021–2030. Nu vill vi gärna veta vad du tycker om förslaget.

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny renhållningsordning. Enligt miljöbalken ska alla kommuner i Sverige ha en avfallsplan. Mellan den 25 mars och 29 april 2020 finns förslaget till ny renhållningsordning att ta del av i kommunhuset i Svedala samt på biblioteken i Bara, Klågerup och Svedala.

Du kan även ladda ner renhållningsordningen här:

Så kan du tycka till

Mellan den 25 mars och den 29 april 2020 är renhållningsordningen med nya avfallsföreskrifter och ny gemensam kretsloppsplan ute på samråd och utställning.

Det betyder att du som invånare, verksamhet eller annan intressent kan tycka till om innehållet och lämna synpunkter. Det är en del av den demokratiska processen.

Alla är välkomna att lämna skriftliga synpunkter. Det finns flera sätt att göra det på. Du kan skicka in dina synpunkterna via ett formulär på Sysavs webbplats.

Formulär för renhållningsordningen på Sysavs webbplats

Du kan också skicka in dina synpunkter för såväl gemensam kretsloppsplan och avfallsföreskrifter via post till oss på Svedala kommun.

Postadress:
Svedala kommun
Miljö och teknik
233 80 Svedala

Kom ihåg att dina synpunkter som lämnas via post ska märkas med namn och diarienummer (TN 2019-000041) för att det ska gälla som officiell synpunkt.

Mer information om ny renhållningsordning

Sidansvarig: Linda Holst