Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Informationsbrev till vårdnadshavare och elever i förskola och skola med anledning av coronaviruset

Publicerad 2020-03-16 kl 12:24

Måndag 16 mars går vi ut med ett informationsbrev till alla vårdnadshavare och elever i förskolor och skolor i Svedala kommun, med anledning av coronaviruset (covid-19). Där informerar vi om följande: Förskolor och skolor håller öppet som vanligt. Vi följer hela tiden utvecklingen och agerar efter rekommendationer från myndigheterna. Alla barn och vuxna som uppvisar symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska vara hemma till dess att de är symtomfria. Samma sak gäller naturligtvis våra medarbetare. Är du sjuk ska du vara hemma. Barn och medarbetare som är friska ska gå till skolan och arbetet.

Här är några viktiga men enkla metoder att följa för att hindra smittspridning:

  • Tvätta händerna noga.
  • Hosta eller nysa i armvecket.
  • Undvika att peta sig i ansikte, ögon och näsa.
  • Stanna hemma vid sjukdom, även vid lindriga symptom.

Om yngre barn, som inte kan gå hem själva, får symtom i förskolan eller skolan, begränsar vi antalet personal som tar hand om barnet i väntan på vårdnadshavare som vi genast kontaktar. Vi begränsar även lokaler som barnet vistats i.

Vi uppmanar vårdnadshavare och myndig elev att rapportera frånvaro samma dag som frånvaron uppstår, gärna direkt på morgonen. På så sätt vet vi att det sker tillsyn och vi kan koncentrera oss på de barn som är i skolan.

Under den kommande veckan anpassar och förändrar vi i planerade möten och aktiviteter. Vid frånvaro av personal påverkar det schemat. Förändringar i schema och veckoplanering kan därför förekomma. Vi ber er att vara uppmärksamma på meddelande från rektor.

Råd om hur du kan prata med ditt barn om covid-19 på Krisinformation.se

Vi följer utvecklingen och uppdaterad information om coronaviruset (covid-19) finns på svedala.se, och endast där, för att säkerställa att den är aktuell.

Om coronaviruset (covid-19) på svedala.se

Med vänliga hälsningar

Fredrik Aksell
Utbildningschef

och

Elin Leander
Skolsköterska, medicinskt ledningsansvarig

Samlad information om coronaviruset (covid-19)

Aktuell information på svedala.se om coronaviruset

Sidansvarig: Linda Holst