Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Om årets studentfirande och skolavslutning i grundskolan

Publicerad 2020-05-04 kl 14:41
Uppdaterad 2020-05-05 kl 11:29

Foto: Anders Järkendal/Scandinav bildbyrå

Studentfirandet på på Nils Fredriksson Utbildning (NFU) och skolavslutningen i grundskolan kommer att genomföras den 12 juni. Det blir ett firande i ett alternativt format, anpassat efter beslut och rekommendationer från nationella myndigheter.

Studentfirande på NFU

Vi vill kunna ge studenterna ett fint avslut på sina gymnasiestudier anpassat efter den nya vardagen. Därför blir det utspring, en klass i taget, men utan publik förutom två anhöriga som varje elev får bjuda in. Vi sänder utsläppet live via NFU:s Facebooksida så att övriga familjen, anhöriga och vänner kan följa det.

Studenterna håller inte någon gemensam samling vid skolavslutningen. Istället sker avslutningen klassvis där vi delar ut betyg med anpassade ceremoniella inslag. Vi vill ändå göra ett högtidligt och fint avslut som studenterna får ihop med sina klasskamrater och de lärare de haft under studietiden. 

Vi har skickat ut information till eleverna och även lagt ut i webbportalen Canvas om vad som gäller på studentdagen.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer för studentfirande

Vi vill också understryka vikten av att eleverna under studentveckan tar stort ansvar för de moment som skolan inte är involverade i, däribland champagnefrukost och bal. Det är inte lämpligt att genomföra sådana tillställningar under rådande omständigheter. Det är viktigt att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Om studentfirande enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Festligheter till hösten

Som en kompensation för uteblivna aktiviteter under studentveckan bjuder NFU in till en alumnifest eller lärarmiddag till hösten, under förutsättning att restriktionerna tillåter.

Skolavslutning i grundskolan

I år sker skolavslutningen i grundskolan tillsammans med elever och personal. Ingen familj, anhöriga eller vänner kan delta. Skolavslutningen sker klassvis där vi under festliga former delar ut betyg och stipendier. Varje skola organiserar och informerar elever och vårdnadshavare.

Årskurs 9 håller sin elev- och lärarmiddag. Dock ställer vi in större aktiviteter som till exempel Törringelund för årskurs 9 och Maskeradtåget.

Samlad information om coronapandemin

Aktuell information på svedala.se om nya coronaviruset (covid-19) samt dess påverkan på kommunens verksamheter

Sidansvarig: Linda Holst