Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Utveckling av stadsparken i Svedala

Publicerad 2020-06-30 kl 14:19

En del av det nya gymmet i Svedala stadspark. Foto: Svedala kommun

Vi vill tacka alla som svarade på vår enkät om stadsparken i Svedala, som vi gick ut med tidigare i år. I enkäten kunde du svara på frågor och lämna synpunkter. Svaren har gett oss en bra grund i arbetet med att utveckla stadsparken under sommaren. Vi beräknar att hela stadsparken är klar i mitten av september, men redan i slutet av denna vecka eller i början av nästa öppnar vi upp det nya utegymmet i stadsparken.

Av era svar framkom det att klätterlek, balanslek, rutschkana och gungor var den mest önskade lekutrustningen till nya lekplatsen. Det framkom också en önskan om att lekplatsen ska vara mer anpassad för barn i alla åldrar. Temat för nya lekplatsen blir djur och natur.

Enkäten visade också att många av er önskar redskap för kroppsviktsträning på utegymmet. Därför har vi valt en större träningsmodul, tre boxar för upphopp och liknande samt en pulshöjande hinderbana till utegymmet.

Utveckling av belysning

Vi ser även över belysningen i stadsparken. Det blir spotbelysning med motiv på asfalten norr om den tänkta lekplatsen. På grund av ombyggnad av belysning är det släckt i stadsparken stora delar under sommaren. Vi behöver sätta nya stolpar och flytta några samt dra ny kabel på delar av nätet.

Utveckling av dammen

Det framkom också tydligt i enkäten en önskan om att lyfta fram dammen. Därför skapar vi ett soldäck i trä på dammens norra sida och byter ut befintligt nätstaket mot smidesstaket. Detta för att öppna upp och skapa en mötesplats där du kan sitta ned och ta en fika i solen.

Vi förskönar också entréerna till stadsparken från Månsgatan och Johan Borgsgatan.

Sidansvarig: Linda Holst