Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Biblioteksexpressen på vift

Publicerad 2020-07-10 kl 11:31
Uppdaterad 2020-07-13 kl 10:39

Såhär ser bokskåpen ut. Foto: Svedala kommun

Biblioteksexpressen står det på de tio bokskåp som har levererats från Annegårds Snickeri i Tittenté, strax utanför Svedala. Det betyder”varsågod och låna en bok, lämna tillbaka när du läst den eller låna ut den till en vän”. Bokskåpen är fyllda med böcker för alla åldrar som ska hitta sina läsare på oväntade platser. Tio små lättillgängliga gatubibliotek målade i en mörkt blålila kulör med rött tak.

Biblioteksexpressen är ett projekt som innehåller olika moment och aktiviteter för att stimulera till läsning, både för barn, unga och vuxna. Just nu är bokskåp på väg till friluftsbaden i Bara och Svedala och till en plats vid pågatågstationen i Svedala.

Totalt har snickeriet tillverkat tio bokskåp. Tre sätts upp nu och efter sommaren ska resten sättas upp på olika oväntade platser i kommunen där biblioteket inte brukar vara men där det finns gott om människor.

I Biblioteksexpressen ingår också:

  • en lådcykel som snabbt kan ta sig ut och lämna eller hämta böcker.
  • bibliotekets take away-påsar fyllda med böcker som kan beställas och sedan hämtas vid biblioteksdörren.
  • pysselpåsar för hemmabruk.
  • temapåsar med böcker och förslag på aktiviteter ni kan göra hemma, barn och föräldrar tillsammans.

Kontakt

Paulina Sjöberg, Svedala bibliotek, paulina.sjoberg@svedala.se, 040-626 82 03 och Susanne Bengtsson, Bara bibliotek, susanne.bengtsson@svedala.se040-626 89 70.

Webbplats biblioteken i Svedala kommun

Sidansvarig: Louise Sandell