Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Vi söker familjehem

Publicerad 2020-01-28 kl 08:02

Foto: Calle Bredberg/Scandinav bildbyrå

Vi söker dig som vill ställa upp för ett barn eller ungdom där det finns behov av ett tryggt hem. Om du har tid och känslomässigt utrymme kanske ett uppdrag som familjehem kan vara något för dig.

Det händer att barn måste flytta hemifrån med kort varsel när föräldrar av något skäl inte kan ta hand om dem. De barnen behöver en annan familj för en tid, som kan erbjuda trygghet, värme och kärlek. De barn som placeras i ett familjehem av socialtjänsten har behov av människor som är stabila och engagerade i sin omvårdnad. Familjehem innebär att du tar emot ett eller flera barn eller ungdomar i ditt hem på heltid. Placeringstiden kan variera från några månader eller under hela uppväxten.

Du blir en del av ett team

Som familjehem kan man kan vara gift, sambo eller ensamstående med eller utan barn. Det viktigaste är att man har resurser över i form av tid, tålamod och omtänksamt intresse. Som familjehem blir man en del av ett team och ska tillsammans med socialtjänsten, barnets föräldrar och anhöriga samarbeta på bästa sätt för barnet. Efter en intresseanmälan gör socialtjänsten en bedömning och utredning samt tar referenser. När utredningen är klar lämnas den till socialnämnden som fattar beslut. Vid ett godkännande som
familjehem skriver familjehemmet och socialtjänsten avtal.

Kontakt

Om du och din familj är intresserade av att öppna ert hem för ett barn eller en ungdom kan du läsa mer på svedala.se/familjehem och fylla i ”Intresseanmälan familjehem”. Ta gärna kontakt med socialsekreterare Amra Kurtanovic amra.kurtanovic@svedala.se, 040-626 81 56 eller Azra Kurtanovic azra.kurtanovic@svedala.se, 040-626 83 53.

Sidansvarig: Linda Holst