Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nu startar arbetet med nytt idrottsområde i Svedala

Foto: Scandinav bildbyrå

Nu har arbetet med att anlägga två nya fotbollsplaner i anslutning till Aggarpshallen i Svedala satt igång. Strax innan jul började vår entreprenör röja området som de ska bygga på. Under de närmaste månaderna framöver ska de utföra VA-arbeten (vatten och avlopp) på området samt anlägga en ny dagvattenledning längs Södra infarten från dagvattendammen på Åkerbruket.

Den 10 december 2019 tog vi första spadtaget till de nya fotbollsplanerna vid Aggarpsskolan. Den ena planen blir en miljövänlig biokonstgräsplan och den andra en naturgräsplan. 

Vi beräknar att fotbollsplanerna blir klara i slutet av mars 2021. Naturgräsplanen blir dock spelbar först ett år senare.

Om miljövänlig biokonstgräsplan

En av fotbollsplanerna är en unik konstgräsplan som är biologiskt nedbrytbar. Konstgräsplanen är av biogranulat i stället för gummigranulat. Biogranulatet är gjort av barken från råsockerrör. Fotbollsplanen saknar latexmatta och gjuts ihop istället för att limmas. Vi är bland de första i Sverige med detta koncept för konstgräsplan.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Fabian Christensson, projektledare Miljö och teknik, 040–626 80 52 eller fabian.christensson@svedala.se.

Publicerad 2020-01-21 kl 15:29
Sidansvarig: Linda Holst