Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Del av Storgatan stänger dagtid 4–7 februari 2020

Publicerad 2020-02-04 kl 11:28
Uppdaterad 2020-02-05 kl 15:11

Bygget på gamla ICA-tomten vid Storgatan i Svedala. Foto: Svedalahem

Den 4–7 februari 2020 stänger vi av en del av Storgatan, sträckan mellan Nygatan och Almgatan/ Trädgårdsgatan samt den del av Trädgårdsgatan som ligger närmast Storgatan i Svedala. Vi vill garantera säkerheten i området när de tar upp sponten kring byggarbetsplatsen på gamla ICA-tomten.

Sponten är den stora järnvägg de byggde upp i samband med att de anlade grunden. Byggarbetsplatsen använder sponten som temporär eller permanent stödkonstruktion för att säkra mark och byggnader från ras i samband med intilliggande schaktningsarbeten.

Senaste informationen om bygget

Nu har arbetet tagit sig upp ur källaren och väggarna för plan 1 i biblioteket börjar sticka upp. Redan nu kan du se det rundade hörnet på byggnaden ut mot Marknadstorget och även öppningarna för de stora glaspartierna i biblioteket.

Om kvarteret Svanen

Kvarteret Svanen heter byggnaden som tar sig form i centrum på gamla ICA-tomten. Byggnaden kommer med sina tre huskroppar innehålla 57 stycken lägenheter i varierande storlekar om 1–4 rum och kök. I bottenplan ut mot Storgatan får biblioteket nya lokaler och under två av husen blir det källare där det finns utrymmen för förråd, teknik och garage.

Svedalahem som äger kvarteret Svanen börjar hyra ut lägenheterna i slutet av 2020 och beräknar att de är inflyttningsklara till sommaren 2021.

Mer information om kvarteret Svanen på Svedalahems webbplats

Sidansvarig: Linda Holst