Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Grön påväxt i Pude badsjö

Publicerad 2020-08-21 kl 13:44

Pude badsjö. Foto: Svedala kommun

Vi har uppmärksammat grön påväxt i Pude badsjö trots att den senaste provtagningen visade på tjänligt vatten. Tills nya prover är tagna vill vi uppmärksamma besökare på att bad sker på egen risk.

Varje månad beställer vi provtagningar på vattnet i Pude badsjö och senaste provtagningen den 14 augusti visade på tjänligt vatten. Nu inväntar vi en extra provtagning innan vi går vidare med eventuella åtgärder. Det är fritt fram att bada men på egen risk. 

Om Pude sjö – en naturbadplats

Längs väg 108 utanför Klågerup ligger Pude badsjö, en kommunal badplats i vackra omgivningar med bryggor, hopptorn och stora grönytor. Toalett finns på området. Som badgäst är du välkommen att parkera på pendlarparkeringen för att undvika trafikstockningar och störningar på privata vägar. 

Sidansvarig: Linda Holst