Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Annorlunda valborg i år

Publicerad 2020-04-28 kl 10:46

Tejarps gård i Klågerup. Foto: Billy Lindberg

De vanliga valborgsfirandena i kommunen är inställda i år på grund av spridningen av covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut om att inga evenemang med mer än 50 besökare får arrangeras. Vi behöver undvika fester och tänka på att inte bilda folksamlingar. Det är viktigt att hålla avstånd till andra människor även utomhus. 

Den som känner sig det minsta förkyld ska hålla sig undan andra helt och hållet. Det är också viktigt att alla som fyllt 70 år begränsar sina nära kontakter, även under valborgsmässoafton.

Samma begränsningar för antalet personer som kan samlas gäller även under första maj – där demonstrationstillstånd inte ges för fler än 50 personer. Det gäller också andra högtider under våren, som ramadan med eid al-fitr. Moskéerna håller stängt på grund av smittskyddsskäl.

Våra öppettider under valborg

Kundservice i kommunhuset har följande öppettider:

Torsdag 30 april kl 08:00–15:00.

Fredag 1 maj stängt.

Kontakt utanför våra öppettider

Kontakt Svedala kommun

Sidansvarig: Linda Holst