Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Renovering av inom- och utomhusmiljön på Mumindalens förskola

Under de senaste veckorna har vi haft ett antal arbetsmöten i syfte att ta fram en tydlig plan för åtgärder av inom- och utomhusmiljön på Mumindalens förskola i Klågerup. Arbetet med att renovera och sanera är påbörjat och pågår under hela hösten 2019. Vi ser fram emot att hälsa barn och personal välkomna tillbaka till Mumindalen vid årsskiftet 2019/2020.

Åtgärder inomhus på Mumindalens förskola

Vi målar och byter mattor samt öppnar upp för större golvytor och bättre ljusinsläpp. Vi ser även över personalutrymmen och förbättrar dessa.

Vi åtgärdar ventilationen i hela huset. Det innebär att huset fortsätter att ha samma kapacitet som tidigare med cirka 80 barn.

Vi gör en grundlig sortering och flyttar bort utrustning och möbler. Tills vidare förvarar vi inredning och material i personal- och kontorsdelen i huvudbyggnaden. Det blir ett ypperligt tillfälle för att kassera och rensa ut.

Åtgärder utomhus i norra delen av skolgården

Vi lägger på ett nytt lager matjord på skolgården, vilket är tillräckligt enligt våra miljöinspektörer.

Vi tar bort växtligheten och ersätter med ny. Liksom staket och den häck som växer i det. Dock ersätter vi inte häcken. 

Vi sätter upp ny utrustning och lekmaterial.

Åtgärder utomhus i södra delen av skolgården

Vi har satt upp en avspärrning kring området i södra delen av skolgården. Den delen visade toppvärden i mätningen. De övriga delarna av skolgården visade på värden precis över gränsvärdet, och några delar var fria från föroreningar.

Vi sanerar de södra delarna av skolgården. Under saneringen är skolgården stängd och entréer till förskolan vätter mot gångvägen och parkeringen. Avdelningarna Gafsan och Sniff får använda andra grönområden för utbildning utomhus.

Löpande information

Hösten kräver god planering och samarbetsvilja. Vi håller därför ett uppstartsmöte i september där rektor och representanter från förskolan medverkar.

Du som är vårdnadshavare får löpande information av personalen på Mumindalens förskola.

Publicerad 2019-09-06 kl 15:08
Sidansvarig: Linda Holst