Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Välkommen på Arkivens dag 9 november 2019!

Illustration: Riksarkivet

Lördag 9 november firar vi arkivens dag. Välkommen till Svedala bibliotek kl 10:00–13:00 där representanter från Skånes arkivförbund, Skånes hembygdsförbund, Föreningen Svedala–Barabygden, Åbjörn Anderson-museet och Statarmuseet i Skåne visar upp material och berättar om sina verksamheter. På plats kan du också bekanta dig med bibliotekets lokalsamling med böcker om Svedala kommuns historia. Vi bjuder även på rundvandring i kommunens arkiv i kommunhuset.

Arkivens dag firas runt om i hela landet och arkiven bjuder in allmänheten att se på deras lokaler och samlingar. Med arkivens dag vill vi väcka intresse för de lokala arkivens verksamheter och samlingar.

Rundvandring kommunens arkiv

Rundvandringen börjar kl 14:00 i kommunhusets reception på Åbjörngatan 7 i Svedala. Rundvandringen är gratis och likaså är Svedalas bibliotek och kommunarkiv gratis för alla att besöka och nyttja.

Hjärtligt välkomna!

Niklas Almqvist, arkivarie i Svedala kommun

Publicerad 2019-10-28 kl 15:39
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-10-29 kl 09:52