Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Skånetrafiken säger hejdå till Jojo-kortet och lanserar nytt biljettsystem

Från den 14 december 2019 gäller inte längre Jojo-kortet hos Skånetrafiken. I stället betalar du din resa i deras app, i en biljettmaskin, med Skånetrafikens kort eller med kreditkort i bussen. Du som reser med Jojo-seniorkort eller Jojo-serviceresekort får ny seniorbiljett (kort) respektive serviceresebiljett (kort) hemskickat.

Något av det allra bästa med förändringen är att samma resa alltid kostar det samma oavsett hur du väljer att betala. Du behöver alltså inte grubbla på om du kan få resan billigare på annat sätt.

Om nya biljettsystemet på Skånetrafikens webbplats

Senior - och serviceresekort i Skånetrafikens nya biljettsystem

Du som idag reser med Jojo-senior får i december ett nytt kort hemskickat utan att du behöver göra någonting. Du som reser med färdtjänst har även så kallade fria resor via Jojo-serviceresekort inom övrig kollektivtrafik. Du får också per automatik ett nytt kort hem i brevlådan men först i januari 2020. Fram till dess fortsätter du att resa med ditt Jojo-serviceresekort till och med 31 januari 2020.

Broschyr om serviceresor Skånetrafiken

Om Senior- och serviceresekort på Skånetrafikens webbplats

Nya biljettautomater

Från och med denna veckan startar arbetet med att sätta ut nya automater på stationer runt om i Skåne. Arbetet blir helt klart under våren 2020. De nya automaterna aktiverar Skånetrafiken tidigast i vecka 45. Först då är de klara att använda.

Om de nya biljettautomaterna på Skånetrafikens webbplats

Publicerad 2019-10-25 kl 11:08
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-11-13 kl 13:57